Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ποια Βουλή, ποια απαξίωση;

Ποια Βουλή, ποια απαξίωση;

Της Ελένης Τσερεζόλε

Τόσο ως αξιωματική αντιπολίτευση όσο και ως κυβέρνηση σήμερα η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, έδινε, υποτίθεται, ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία της Βουλής, εγκαλώντας συχνά τον ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, με τη βοήθεια πάντα των φιλικών της ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, σήμερα, κι ενώ δεν έχει καν κλείσει ένας χρόνος από την άνοδό της στην εξουσία, η ΝΔ έχει κάνει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες... λάστιχο, απαξιώνοντάς τες.

Ειδικότερα η περίπτωση της ψηφοφορίας, το βράδυ της Τετάρτης, σχετικά με την ήδη σκανδαλώδη απόφαση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου κατά του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, είναι αποκαλυπτική. Επειδή ο γαλάζιος βουλευτής Καλογιάννης έριξε χωρίς φάκελο ψηφοδέλτιό του, και μετά από διαλόγους τύπου “να βρούμε μια πετονιά να το ψαρέψουμε”, ανοίχθηκε η κάλπη και το ψηφοδέλτιο τοποθετήθηκε σε φάκελο και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Μια πρωτοφανής διαδικασία που χαρακτηρίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, “μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία”, χωρίς φυσικά να ιδρώσει κανένα κυβερνητικό ή κοινοβουλευτικό αυτί.

Λίγες ώρες αργότερα ξεσπούσε το επεισόδιο στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής με πρωταγωνιστή τον γαλάζιο βουλευτή, Κ. Κυρανάκη που επιτέθηκε με χυδαίους χαρακτηρισμούς κατά του Π. Πολάκη και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αντιδράσεις που προήλθαν και από φιλικά προς τη ΝΔ, ΜΜΕ, δεν είχαν τόσο να κάνουν με την προστασία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, όσο με την εσωκομματική “κουζίνα” και τις συγκρούσεις (γύρω από την οικογένεια Μητσοτάκη) εντός της ΝΔ.

Είχαν προηγηθεί τα... “γαλλικά” της κας Γιαννακοπούλου του ΚΙΝΑΛ κατά της υπουργού Κεραμέως, ολοκληρώνοντας την εικόνα απαξίωσης της Βουλής, χωρίς αυτό να συγκινεί ιδιαιτέρως εκείνους που οδύρονταν για την... κατάπτωση της Βουλής ως πέρσι τον Ιούλιο! Σα να ήταν ένα... ημερολογιακό θέμα.

Αρθρογράφος