Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τα πάντα όλα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τα πάντα όλα!

Της Ελένης Τσερεζόλε

Θυμόσαστε ένα παλιό διαφημιστικό σλόγκαν, «η Κόκα Κόλα πάει με όλα;». Ε, λοιπόν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα φιλικά της (και χορτασμένα) ΜΜΕ έχουν εφεύρει και μια πιο πολιτική εκδοχή του: ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα! Και μάλιστα σήμερα, που εδώ και 15 μήνες έχει πάψει πλέον να είναι κυβέρνηση: τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και τα φιλικά της Μέσα εξακολουθούν να κάνουν αντιπολίτευση στην... αντιπολίτευση που, κατά τη γνώμη τους, ευθύνεται για ό,τι στραβό συμβαίνει σε αυτό τον τόπο. Από τον... Ποινικό Κώδικα που δήθεν ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιανα... πέσει στα μαλακά η Χρυσή Αυγή (!) ως το... κλείσιμο του εργοστασίου Πίτσος! 

Για του λόγου το αληθές, σε ό,τι αφορά στο τελευταίο, μόλις χθες, μεγάλη ειδησεογραφική ιστοσελίδα έσπευσε «να κάνει ταληράκια» το κλείσιμο ενός εμβληματικού εργοστασίου, σήμερα, επί διακυβέρνησης της «αριστείας». Και, ναι, καλά το φανταστήκατε, φταίει η κυβέρνηση Τσίπρα ΚΑΙ για αυτό! Και μάλιστα το θέμα εικονογραφήθηκε αρχικά και με φωτογραφία (που μετά την άλλαξαν) όπου εικονιζόταν η... Ρένα Δούρου, η οποία, ως γνωστόν, φταίει για τα πάντα όλα: για λιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς, έχει διαχρονική ευθύνη, από τότε που ήταν Περιφερειάρχης ως σήμερα που είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής.

Και μια και ο λόγος για την Περιφέρεια Αττικής, εκεί έχουμε άλλο ένα παράδειγμα του «ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα». Εκεί ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης λοιδόρησε την Αυγή,γιατί σε ρεπορτάζ της στηλίτευσε υποστήριξη που λαμβάνει από τους εκπροσώπους της ΧΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο κ.λπ. Στην οργίλη απάντησή του, ο κ. Περιφερειάρχης επιρρίπτει την ευθύνη στην κυβέρνηση του... ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας ότι ευθύνεται για το αβγό του φιδιού στο Περιφερειακό Συμβούλιο (παραδεχόμενος εμμέσως το ρεπορτάζ της εφημερίδας)!

Για τα πάντα, και για πάντα λοιπόν, στον ΣΥΡΙΖΑ οι ευθύνες!

 

Αρθρογράφος