Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Μπογδανισμός

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Μπογδανισμός

«Πόσο δίκιο είχα που σε απέλυσα»! Ο Σταμάτης Μαλέλης θυμήθηκε το 2017, όταν πέταξε από τον ΣΚΑΪ τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, γιατί έλεγε ότι ο Τσίπρας -πρωθυπουργός τότε- είχε φίλους τρομοκράτες, που χτύπησαν τον Παπαδήμο. Η Μαρία Σπυράκη ανακοίνωσε επισήμως στις αρχές του 2019 ότι, ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να δώσει χρίσμα υποψηφιότητας σε κάποιον που θέλει «να μπουν τανκς στην ΕΡΤ».

«Δεν θα είναι υποψήφιος, τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές από τη ΝΔ». Και μετά ο Μητσοτάκης του έδωσε χρίσμα υποψηφιότητας. «Έργο Γεωργιάδη» έλεγαν όσοι έβλεπαν ότι ο τότε αντιπρόεδρος της ΝΔ κατασκεύαζε τον αυθεντικότερο κλώνο του. Πράγματι ο Μπογδανισμός εξελίσσεται σε ανώτατο στάδιο του Αδωνισμού.

Ως βουλευτής ο Μπογδάνος δικαίωσε τις πιο ανατριχιαστικές προβλέψεις με τη συμπεριφορά του -ακόμη και εκτός συνόρων. «Είναι σεσημασμένος ακροδεξιός» κατήγγειλε το ΑΚΕΛ όταν είπε πως «η ιστορία του είναι διάσπαρτη από στιγμές ντροπής». Μια μάλλον αστεία φιγούρα. Τυπάκος με τα όλα του. Δηλώνει «κεντροδεξιός» - και εκπέμπει λόγω και έργω ότι πιο ακροδεξιό παράγεται σήμερα.

Χώθηκε ως το λαιμό στην αθλιότερη ανάρτηση: νήπια στοχοποιούνται, γιατί δεν έχουν ελληνικά ονόματα- μαζί και η δασκάλα τους. Από ενδιαφέρον τάχα για το δημογραφικό. Σε μια πόλη υπερήφανη γιατί στις σχολικές τάξεις της υπάρχουν πολλές εθνότητες. Όταν το ποτάμι της οργής τον έπνιξε, έκανε την - φοβισμένη- πάπια: ήταν λάθος, διορθώθηκε και απολύθηκε αυτός που το έκανε.

Ζήτησε και τα ρέστα: «τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού». Λέει ότι δεν του ανήκει -πλέον η- «ακροδεξιά» όπως τη χαρακτήρισε αξιωματική αντιπολίτευση- ιστοσελίδα. Τη μεταβίβασε στη… σύζυγό του!  Η οποία τον δοξολόγησε με αφορμή την επαίσχυντη ανάρτηση: μόνο αυτός από τους βουλευτές της Α' Αθήνας της ΝΔ ασχολείται με το ζήτημα. Ψηφίστε τον!

Αυτό που ακολούθησε θα έκανε ένα κόμμα, που κυβερνάει μάλιστα, να μην έχει τρύπα να κρυφτεί. «Εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ», ανέφερε το ΚΚΕ. «Εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους», ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αναπαράγει ευθέως ρατσιστικές και χρυσαυγίτικες πρακτικές που μας θυμίζουν αηδιαστικά τη στοχοποίηση, τα πογκρόμ και τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης» κατά το ΜέΡΑ25.

Το ΚΙΝΑΛ μίλησε για «άθλια, θρασύδειλη και ακροδεξιά πράξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό». Όλοι ζήτησαν το ελάχιστο: τη διαγραφή του βουλευτή από τη ΝΔ. Ωστόσο, ούτε ένας βουλευτής της δεν βρέθηκε να σώσει την τιμή της. Ούτε ένα φιλικό της μέσο ενημέρωσης δεν στάθηκε στο ύψος του. Η σιωπή του Μητσοτάκη είναι εύγλωττη -και αντιστρόφως ανάλογη με τον Μαλέλη: «Πόσο δίκιο είχα που σε προσέλαβα».

Λέει ότι δεν του ανήκει -πλέον η- «ακροδεξιά» όπως τη χαρακτήρισε αξιωματική αντιπολίτευση- ιστοσελίδα. Τη μεταβίβασε στη… σύζυγό του! Η οποία τον δοξολόγησε με αφορμή την επαίσχυντη ανάρτηση: μόνο αυτός από τους βουλευτές της Α' Αθήνας της ΝΔ ασχολείται με το ζήτημα. Ψηφίστε τον!

Αρθρογράφος