Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η κυβέρνηση αστυνομεύει και δεν θεραπεύει

Η κυβέρνηση αστυνομεύει και δεν θεραπεύει

Της Ελένης Τσερεζόλε

Μία από τις αποκαλυπτικές ιδιαιτερότητες της –αποτυχημένης– διαχείρισης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη της πανδημίας, είναι και ο αυξημένος ρόλος που έχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλές φορές ο κ. Χρυσοχοΐδης ενεργεί ως υπερυπουργός Πανδημίας, επισκιάζοντας τον καθ’ ύλην αρμόδιο κ. Κικίλια!

Έτσι, την περασμένη Παρασκευή βρέθηκε στην Κέρκυρα, για «έκτακτη, ευρεία σύσκεψη» προκειμένου «να δοθούν εκ μέρους του υπουργείου κατευθύνσεις προς όλους τους διοικητικούς φορείς για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού και την επιτάχυνση επιστροφής στην κανονικότητα», σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Ο υπουργός σερβίρισε το γνωστό όσο παραπλανητικό αφήγημα της κυβέρνησης, περί της Ελλάδας ως «μίας από τις χώρες που έχουν διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο την πανδημία». Και συνέβαλε στη συντονισμένη επιχείρηση αισιοδοξίας, που εσχάτως πλασάρει η κυβέρνηση με τη βοήθεια, όχι μόνο των υπάκουων και χορτασμένων ΜΜΕ, αλλά και αρκετών επιστημόνων, που πλέον «ανακαλύπτουν», γελώντας, ότι «δεν μπορούμε να παραμείνουμε κλειστοί»... Εξέφρασε την αισιοδοξία του για το πρόγραμμα εμβολιασμού στα νησιά : «Σε λίγους μήνες θα πλημμυρίσουμε πραγματικά από επισκέπτες και θα ξαναχαμογελάσουμε». Πράγματι μια ενδιαφέρουσα πρόγνωση από τον  καθ' ύλην αναρμόδιο υπουργό, που δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους υφιστάμενους του, την Ελληνική Αστυνομία για την «ηρωική της προσπάθεια» για τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων. Την ίδια μέρα, στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός υποδεχόταν τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, εκφράζοντας την ικανοποίησή για την πορεία των εμβολιασμών. 

Δύο παρεμβάσεις, μια -παραπλανητική- εικόνα. Και αυτό γιατί σήμερα όλοι οι δείκτες της υγειονομικής κατάστασης είναι στο κόκκινο, με τους νεκρούς να είναι πάνω από 6.500, τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωµένων να μην υποχωρεί, το lockdown να μην έχει φέρει αποτέλεσμα. Εμμένοντας στην αστυνόμευση της πανδημίας και όχι στη θεραπεία της. Εξ ου και ο πανταχού παρών κ. Χρυσοχοΐδης.

Αρθρογράφος