Η Βρετανία θα στείλει πλοία του βασιλικού στόλου στην ανατολική Μεσόγειο και θα ξεκινήσει πτήσεις επιτήρησης πάνω από το Ισραήλ, για να δηλώσει τη στήριξή της στο Ισραήλ, την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση και αυξάνονται οι νεκροί.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Times», δύο πολεμικά σκάφη του βασιλικού ναυτικού αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή, ενώ το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση.
Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει στην περιοχή το αεροπλανοφόρο «Gerald R. Ford» το οποίο αποτελεί τη ναυαρχίδα του αμερικανικού στόλου με πτέρυγα μάχης 80 αεροσκαφών, με πέντε αντιτορπιλικά και καταδρομικά τελευταίας τεχνολογίας, ανέφερε σε άρθρο του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ο απόστρατος ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης.
Η στρατιωτική κινητοποίηση των ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο φέρεται να έχει ως σκοπό να αποτρέψει άλλες δυνάμεις της περιοχής (κρατικές και μη) να μπουν στον πόλεμο ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ.