Ασφυξία φέρεται να δείχνουν οι πρώτες εξετάσεις για τον θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας που πέθανε από αλλαντίαση μετά από κατανάλωση σαρδέλας σε εστιατόριο του Μπορντό στη Γαλλία, όπως μεταδίδει το BFMTV. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι οι τοξικολογικές εξετάσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ιατροδικαστική έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αιτία θανάτου της 32χρονης ήταν η ασφυξία, πιθανώς λόγω δηλητηρίασης από βοτουλικό οξύ, όπως ανέφερε δικαστική πηγή τη Δευτέρα το BFMTV.
Παράλληλα, αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες ενδέχεται να επιβεβαιώσουν τα αίτια του θανάτου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Με αφορμή την τραγωδία στο Μπορντό, η εισαγγελία αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για τις κατηγορίες της ακούσιας σωματικής βλάβης, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της διάθεσης στην αγορά τροφίμων επιβλαβών για την υγεία και της πώλησης αλλοιωμένων ή τοξικών τροφίμων.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της αρμόδιας περιφερειακής υγειονομικής υπηρεσίας, 15 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Γαλλία μετά από φαγητό στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Από αυτά, τα 11 νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων τα οκτώ στη Γαλλία. Έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μπορντό.