Ένα υγιεινό και ελαφρύ γεύμα!
Υλικά
- ½ με 2 κιλά (680 έως 900 γρ.) φιλέτο σολομού
- 3 κ.σ. μουστάρδα μέλι
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (περίπου 3 κ.γ.)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
- Πρέζα αλάτι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρώς τη μουστάρδα μέλι, το σκόρδο, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδου, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και το αλάτι.
Στρώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο.
Αλείφουμε τα φιλέτα σολομού και στις δύο πλευρές με ελαιόλαδο. Τα τοποθετούμε στο ταψί, και χρησιμοποιούμε ένα πινέλο για να επικαλύψουμε την πάνω πλευρά των φιλέτων με το μίγμα μελιού μουστάρδας.
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά, μέχρι τα φιλέτα μας να πάρουν ένα πρώτο ψήσιμο.
Μην σας αποτρέψει αν τα φιλέτα μας κρατάνε λίγο στο κέντρο, όταν τα βγάλουμε από το φούρνο. Η υπολειπόμενη θερμότητα, θα τα μαγειρέψει σωστά.