Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τροπική καταιγίδα Beryl: Πρόβλεψη να γίνει ένας μεγάλος τυφώνας καθώς πλησιάζει τη νοτιοανατολική Καραϊβική 

Μοιραστείτε το

Η τροπική καταιγίδα Beryl προβλέπεται να γίνει ένας μεγάλος τυφώνας καθώς πλησιάζει τη νοτιοανατολική Καραϊβική. Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ό,τι αναμένεται να ενισχυθεί σε έναν επικίνδυνο μεγάλο τυφώνα πριν φτάσει στα Μπαρμπάντος αργά την Κυριακή.

Το κέντρο του Beryl προβλέπει να περάσει περίπου 26 μίλια (45 χιλιόμετρα) νότια των Μπαρμπάντος, δήλωσε ο Sabu Best, διευθυντής της μετεωρολογικής υπηρεσίας του νησιού.

Το Σάββατο, ο Beryl βρισκόταν περίπου 820 μίλια (1.320 χιλιόμετρα) ανατολικά-νοτιοανατολικά των Μπαρμπάντος, με μέγιστους διατηρούμενους ανέμους 65 μίλια/ώρα (100 χλμ/ώρα). Κινούνταν δυτικά με ταχύτητα 23 μίλια/ώρα (37 χλμ/ώρα).

Τα θερμά νερά τροφοδοτούν τον Beryl, με το θερμικό περιεχόμενο των ωκεανών στα βάθη του Ατλαντικού να είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί για αυτή την εποχή του έτους, σύμφωνα με τον Brian McNoldy, ερευνητή τροπικής μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι.

Η Beryl είναι η ισχυρότερη τροπική καταιγίδα του Ιουνίου που έχει καταγραφεί τόσο ανατολικά στον τροπικό Ατλαντικό, σημείωσε ο Philip Klotzbach, ερευνητής τυφώνων του Colorado State University.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι», δήλωσε η πρωθυπουργός του Μπαρμπάντος Mia Mottley σε δημόσιο διάγγελμα αργά το βράδυ της Παρασκευής. «Εσείς και εγώ ξέρουμε ότι όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, είναι καλύτερα να σχεδιάζουμε για το χειρότερο και να προσευχόμαστε για το καλύτερο».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.