Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΗΠΑ: Έπεσαν πυροβολισμοί έξω από τη Λέσχη Γκολφ όπου έπαιζε ο Τραμπ

Μοιραστείτε το

Δύο άτομα πυροβόλησαν το ένα το άλλο έξω από τη Λέσχη Γκολφ του Τραμπ στη Φλόριντα. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν βρέθηκε σε κίνδυνο, αναφέρει η New York Post.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μετά από τους πυροβολισμούς στο Δυτικό Παλμ Μπιτς και το περιστατικό ερευνάται, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, ενώ όπως επεσήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ασφαλής.

Ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις ενημερώθηκαν για τους πυροβολισμούς κοντά στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ και είναι «ανακουφισμένοι» που είναι ασφαλής, λέει ο Λευκός Οίκος.

Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε την Κυριακή (15/09) ότι υπήρξαν «πυροβολισμοί στην περιοχή όπου βρίσκεται», αλλά πρόσθεσε ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία είναι ασφαλής.

«Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ασφαλής μετά από πυροβολισμούς στην περιοχή του. Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή», ανέφερε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του, Στίβεν Τσουνγκ.

Ο Τραμπ έπαιζε γκολφ στη Λέσχη Γκολφ στο Δυτικό Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, όχι μακριά από την κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, κατά τη διάρκεια μιας ημέρας μακριά από την προεδρική εκστρατεία, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης.

Δεν ήταν σαφές ποιος έριξε τους πυροβολισμούς και δεν υπήρχε άμεση ένδειξη ότι ο Τραμπ είχε στοχοποιηθεί. Ορισμένες πηγές λένε ότι οι πυροβολισμοί ήταν μεταξύ δύο ατόμων κοντά στο γήπεδο.

Ωστόσο, έγινε εν μέσω αυξημένης ανησυχίας για την ασφάλεια του υποψηφίου — μόλις δύο μήνες αφότου ο πρώην πρόεδρος τραυματίστηκε στο αυτί όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Τραμπ στην Πενσυλβάνια.

Η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ, επιφορτισμένη με την προστασία των εν ενεργεία προέδρων, πρώην προέδρων και άλλων αξιωματούχων, αντιμετώπισε κριτική μετά το περιστατικό στην Πενσυλβάνια.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας παραιτήθηκε αργότερα και τουλάχιστον πέντε από τους πράκτορές του τέθηκαν σε διοικητική άδεια.

Πηγή: Associated Press, AFP, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.