Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πάτρα: Η Περιφέρεια αποφάσισε την έκπτωση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας λόγω ασυμβίβαστου

Μοιραστείτε το

Την αυτοδίκαιη έκπτωση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας αποφάσισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λόγω παραβίασης του νόμου περί ασυμβίβαστου

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως αρμόδια εποπτεύουσα αρχή, προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση, λόγω παραβίασης εκ μέρους του, της νομοθεσίας περί ασυμβίβαστου, με την ταυτόχρονη κατοχή της θέσης του προέδρου του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αχαΐας και Νήσων Σ.Π.Ε.

“Κατόπιν καταγγελίας φαρμακοποιών στις δικαστικές αρχές, επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του επίδικου ασυμβίβαστου, βάσει της υπάρχουσας νομοθεσίας (άρθρο 79 του ν. 4812/2021 -ΦΕΚ Α’ 110- όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 30 του ν. 4816/2021), της υπ’ αριθμόν 684/2024 απόφαση του ΣτΕ και σχετικού εγγράφου του Υπουργείου Υγείας” αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια. Προσθέτει ότι: “Παρά τις επανειλημμένες κλήσεις και υποδείξεις προς συμμόρφωση με τις νομικές του υποχρεώσεις, ο έκπτωτος πρόεδρος δεν προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αρθεί η υφιστάμενη σύγκρουση συμφερόντων, γεγονός που καθιστούσε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναγκασμένη να προβεί στην νομική της υποχρέωση κατά τα ανωτέρω.”.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η αυτοδίκαιη έκπτωση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας έχει τεθεί σε άμεση ισχύ και απορρέει ως νομική υποχρέωση σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.