Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα δεν θα έχει θετικό αντίκτυπο στις διμερείς σχέσεις.
Κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων, η Ζαχάροβα αναφερόμενη στην απόφαση της Ελλάδας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες και να επιβάλει απαγόρευση εισόδου σε δύο άλλους, είπε το παρακάτω:
«Θεωρούμε ότι βήματα όπως η απέλαση διπλωματών οδηγούν σε συμμετρικές απαντήσεις και δεν προσφέρουν τίποτα στις διμερείς σχέσεις».
Υπογράμμισε επίσης ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η αξία των σχέσεων μεταξύ των χωρών, πως οι σχέσεις έχουν τη δική τους αξία και γι’ αυτό δεν θα επηρεαστούν οι εικονικές σχέσεις αλλά η συνεργασία που είναι προς το συμφέρον των δύο λαών.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του είχε αναφέρει ότι θα υπάρξει απάντηση με τον ίδιο τρόπο στην απέλαση από την Ελλάδα των Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο.