Skip to content
Κυριακή, 27 Απριλίου 2025

Υποχρεωτικά τα γερμανικά και με τον νόμο για τους πρόσφυγες

Ένα νέο νόμο που θα υποχρεώνει τους πρόσφυγες να μάθουν γερμανικά προκειμένου να ενσωματωθούν στην κοινωνία διαφορετικά θα χάνουν το δικαίωμα της μόνιμης διαμονής τους στη χώρα, δήλωσε ότι σχεδιάζει ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ.

«Για όσους αρνούνται να μάθουν γερμανικά, για όσους αρνούνται να επιτρέψουν σε συγγενείς τους να ενταχθούν στην κοινωνία – για παράδειγμα σε γυναίκες ή κορίτσια – για όσους απορρίπτουν προσφορές εργασίας: για αυτούς δεν μπορεί να υπάρχει άδεια εγκατάστασης επ’ αόριστον έπειτα από τρία χρόνια”, δήλωσε.

Ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος ανήκει στο κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, πρόσθεσε πως θέλει να δημιουργηθεί «ένας σύνδεσμος ανάμεσα στην επιτυχή ένταξη και την άδεια για το πόσον καιρό θα επιτρέπεται σε κάποιον να παραμείνει στη Γερμανία».

Ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χαιρέτισε το νομοσχέδιο που σχεδιάζεται να ψηφιστεί το Μάιο.

«Δεν πρέπει μόνο να υποστηρίξουμε την ένταξη αλλά να την απαιτήσουμε», δήλωσε ο Γκάμπριελ στην εφημερίδα Bild.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή