Skip to content
Σάββατο, 26 Απριλίου 2025

Βόρεια Μακεδονία: Τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του δυστυχήματος στη Βουλγαρία

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας στη χώρα για τα 46 θύματα του τραγικού δυστυχήματος που έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, στη Βουλγαρία όταν πήρε φωτιά λεωφορείο που μετέφερε πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, επέστρεφε στα Σκόπια έπειτα από επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.

Το εθνικό πένθος κηρύσσεται για σήμερα, αύριο, Τετάρτη, και μεθαύριο, Πέμπτη (23,24 και 25 Νοεμβρίου).

Ακόμη αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, όπου ο Ζόραν Ζάεφ επρόκειτο να υποβάλει την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος αυτού, μετά την βαριά ήττα του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία.

Από το φοβερό δυστύχημα που σημειώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Βουλγαρίας, κάπου 40 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Σόφιας, έχασαν τη ζωή τους 46 επιβάτες του λεωφορείου, ενώ άλλοι επτά που κατάφεραν να σωθούν νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της βουλγαρικής πρωτεύουσας, με την κατάστασή τους να κρίνεται σταθερή.

Διαβάστε ακόμα:

Όλοι οι επιβάτες του λεωφορείου, με εξαίρεση δύο (έναν από τη Σερβία και έναν άλλο ο οποίος έχει βελγική υπηκοότητα) είναι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή