Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο με τη Ferrari που κόστισε τη ζωή στον Τζώρτζη Μονογυιό, μίλησε ο μηχανολόγος – μηχανικός, Παναγιώτης Μαδιάς, στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο». Ο γνωστός εμπειρογνώμονας τροχαίων δυστυχημάτων, ανέλυσε τα δεδομένα, αναζητώντας τα αίτια, ενώ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το αυτοκίνητο δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 75 χλμ την ώρα.
Διαβάστε επίσης: Τζώρτζης Μονογυιός: “Ανοίγω την πόρτα και βλέπω την κόλαση” – Συγκλονίζει η μαρτυρία για το φρικτό τροχαίο με τη Ferrari
Συγκεκριμένα, ο κ. Μαδιάς δήλωσε πως «…μέσα σε τρεισήμισι μήνες είχαμε δύο τροχαία δυστυχήματα στο σημείο αυτό και λίγο πιο κάτω. Μετά τη στροφή που πήρε με επιτυχία η Ferrari και με ταχύτητα 90-100 χλμ, μπήκε σε μία ευθεία και μετά έγινε η πρόσκρουση σε δέντρο. Με βάση τις ζημιές στο αυτοκίνητο, αλλά και στον κορμό του δέντρου, δεν πρέπει να ήταν πάνω από 75 χλμ την ώρα η ταχύτητα του αυτοκινήτου, ενώ δεν υπήρχαν ίχνη τροχοπέδησης ή πλάγιας ολίσθησης στο οδόστρωμα. Ευελπιστώ όταν γίνει καλά η σύζυγος του θύματος ή όταν προσκομιστεί υλικό βίντεο να απαντηθούν τα ερωτήματα».
Διαβάστε επίσης: Τζώρτζης Μονογυιός: Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για το τροχαίο – Εκκληση για αυτόπτες μάρτυρες
Αναφέρθηκε παράλληλα και στο παρόμοιο περιστατικό που συνέβη με την ίδια μάρκα και μοντέλο αυτοκινήτου στην Ολλανδία, το οποίο χτύπησε σε δέντρο καθώς και σε σημείο που ήταν κοντά στις δεξαμενές καυσίμων και δεν σημειώθηκαν τα ίδια αποτελέσματα. Επίσης εξέφρασε την απορία του εάν είχαν απενεργοποιηθεί από τον οδηγό τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου, καθώς πρόκειται για αυτοκίνητο με πολλά συστήματα ασφαλείας.
Διαβάστε Επίσης: Τζώρτζης Μονογυιός: Πρωταγωνιστής σε τροχαίο δυστύχημα το 2000 στη Μύκονο