Skip to content

Τρίχες και… “ανθρώπινο DNA” σε μπέργκερ γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το αποτέλεσμα του “σαφάρι” ερευνών που πραγματοποίησαν τα “τσακάλια” της εταιρείας δοκιμής τροφίμων Clear Labs που μπήκαν σε περισσότερα από 200 καταστήματα γρήγορου φαγητού στις ΗΠΑ.

Από τί τελικά παρασκευάζεται το μπιφτέκι που απολαμβάνουν οι Αμερικάνοι στα μπέργκερ τους; Με τι… “συνοδεύουν” το αγαπημένο πιάτο των πολιτών των ΗΠΑ τα ταχυφαγεία; Κρύβει κινδύνους ή όχι; Τι εντόπισαν οι ειδικοί;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, σε ένα από τα καταστήματα Fast-Food εντοπίστηκαν ίχνη ανθρωπινου DNA ενώ σε τρία άλλα ίχνη από DNA ποντικών.

«Το πιθανότερο είναι τρίχες, δέρμα ή νύχια να αναμείχθηκαν κατά λάθος κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας», αναφέρει δημοσίευμα του Independent σχετικά με τα ίχνη ανθρώπινου DNA, που φέρνει στο φως το διατροφικό σκάνδαλο.

«Αυτό που πολλοί καταναλωτές δε γνωρίζουν είναι ότι κάποια ποσότητα ανθρώπινου DNA ή ποντικιού μπορεί να εντοπιστεί και να είναι αποδεκτή», προσθέτει το δημοσίευμα, με την εταιρία δοκιμής τροφίμων να επισημαίνει ότι τέτοια ίχνη δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία του καταναλωτή. Βέβαια τα συμπεράσματα της έρευνας σίγουρα δρουν αποτρεπτικά για μερίδα καταναλωτών που δεν επιθυμεί να ρισκάρει και να γευθεί μαζί με το μπιφτέκι του, υπολείμματα από DNA ποντικιού…

Αναμενόμενο, λοιπόν, να προκύψει από την έρευνα πως υπάρχουν κενά στην ασφάλεια των τροφίμων και τα πρότυπα ποιότητας, αν και η Clear Labs επισημαίνει πως η βιομηχανία βόειου κρέατος έχει επωφεληθεί από αυστηρούς ελέγχους.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία στο τέλος: Ο εντοπισμός του ανθρώπινου DNA ή των ποντικών δεν ήταν επιβλαβές για την υγεία.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή