Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, χωρίς να παράσχει στοιχεία για την επίθεση.
Μάλιστα, στην ανακοίνωση που αποδίδεται στο ISIS σχετικά με την ανάληψη ευθύνης, ο 20χρονος δράστης χαρακτηρίζεται «στρατιώτης του Χαλιφάτου».
Η αυστριακή αστυνομία συνέλαβε 14 άτομα που συνδέονται με τον κύριο ύποπτο επίθεσης στη Βιέννη, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νεχάμερ σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.
Η αυστριακή αστυνομία συνέλαβε 14 άτομα συνδεόμενα με τον βασικό ύποπτο στην επίθεση της Βιέννης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ενας 20χρονος Αυστριακός υπήκοος με καταγωγή από την Βόρεια Μακεδονία είναι ο βασικός ύποπτος για την επίθεση που άφησε 4 νεκρούς και 22 τραυματίες.
Ο ύποπτος ξεγέλασε το πρόγραμμα αποριζοσπατικοποίησης και έδωσε την εντύπωση ότι είχε ενταχθεί, ενώ έκανε το ακριβώς αντίθετο, δήλωσε ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών.