Η Ν.Δ. ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ
«Δεν σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη», απάντησε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ερωτώμενος για το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, να παραιτηθεί.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή μου. Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη», ήταν χαρακτηριστικά το σχόλιο του Νίκου Φίλη.
Επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον Φίλη
«Το δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα των Ελληνίδων και των Ελλήνων να συγκεντρώνονται ειρηνικά και να διαδηλώνουν τις απόψεις τους, δεν τίθεται υπό έγκριση ούτε του κ. Φίλη, ούτε της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τις κινητοποιήσεις που διοργανώνει το κίνημα «παραιτηθείτε».
«Ο καθεστωτισμός δεν περνά στην Ελλάδα και η ανοησία φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα», προσθέτει το ΠΑΣΟΚ.
Σταύρος Θεοδωράκης: Υπάρχει θράσος από την πλευρά των Συριζαίων
«Υπάρχει ένα θράσος από την πλευρά των Συριζαίων. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν καταλύσει στους δρόμους κάθε έννοια νόμου, οι οποίοι σήμερα αντιδρούν όταν κάποιοι διαδηλώνουν. Έλεος. Όλοι ξέρουμε, όλοι εδώ ήμασταν».
Τα παραπάνω δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Μεσόγειος FM» της Νάξου αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, σύμφωνα με τις οποίες το κίνημα «Παραιτηθείτε» βρίσκεται στα όρια της συνταγματικής ανοχής.
Όπως είπε στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού «το ελάχιστο που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος είναι να σκέφτεται ότι δεν μπορεί να κατηγορεί τους άλλους γι’ αυτά που ο ίδιος έκανε.
Σημασία έχει να έχουν το γνώθι σαυτόν. Έχουν φτιάξει μια κουλτούρα “διαδηλώνουμε, τα σπάμε, συγκρουόμαστε” και τώρα προσπαθούν να πείσουν κάποιους να είναι στον καναπέ τους και να παρακολουθούν τις δικές τους πολιτικές».
Αναφερόμενος στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε ότι «δεν θα πρέπει να σκέφτεται κάποιος ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι επιδρομή στο πορτοφόλι του. Όταν εμείς λέμε μεταρρυθμίσεις εννοούμε επί παραδείγματι: τη μείωση του κομματικού κράτους, τη μείωση των πολιτικών στελεχών στα υπουργεία. Αυτά τα πράγματα είναι προς όφελος του ελληνικού λαού. Στην τσέπη του θα το δει αν μειωθεί π.χ. ο αριθμός των γενικών γραμματέων, των γενικών διευθυντών και των πολιτικών προσώπων. Αυτά είναι όλα μεταρρυθμίσεις. Δεν θα ανακαλύψουμε καινούργιες λέξεις επειδή κάποιοι έχουν βρομίσει τη λέξη μεταρρύθμιση».