Στη χώρα της υψηλής γαστρονομίας και του Σοπέν, το μπέργκερ κατακτά το… στομάχι των Γάλλων.
Ειδικότερα, στο 75% των γαλλικών εστιατορίων, το “le burger” , όπως αποκαλεί η βρετανική εφημερίδα “Telegraph” το burger που σερβίρεται στα εστιατόρια της χώρας, κάνει θραύση: από τα γαλλικά εστιατόρια ταχυφαγίας μέχρι αυτά που έχουν διακριθεί με αστέρια Michelin…
Το “γαλλικό” burger είναι πλέον το νούμερο 1 πιάτο στη Γαλλία βάζοντας στο περιθώριο την κλασική μπαγκέτα με το ζαμπόν και το άφθονο βούτυρο.
“Πέρυσι, οι Γάλλοι κατανάλωσαν 1,1 δισεκατομμύρια burgers. Στη Γαλλία , επικρατεί πλέον αυτό που λέμε “burger mania” , όπως επισημαίνει ο Μπερνάρ Μπουτμπούλ, επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας τροφίμων “Gira Conseil”. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι, η τάση αυτή ενισχύθηκε από το γεγονός ότι, στη Γαλλία τα τελευταία χρόνια ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα fast food.