Skip to content
Δευτέρα, 28 Απριλίου 2025

Θραύση κάνει στη Γαλλία το… μπέργκερ

Στη χώρα της υψηλής γαστρονομίας και του Σοπέν, το μπέργκερ κατακτά το… στομάχι των Γάλλων.
 
Ειδικότερα, στο 75% των γαλλικών εστιατορίων, το “le burger” , όπως αποκαλεί η βρετανική εφημερίδα “Telegraph” το burger που σερβίρεται στα εστιατόρια της χώρας, κάνει θραύση: από τα γαλλικά εστιατόρια ταχυφαγίας μέχρι αυτά που έχουν διακριθεί με αστέρια Michelin…

 Το “γαλλικό” burger είναι πλέον το νούμερο 1 πιάτο στη Γαλλία βάζοντας στο περιθώριο την κλασική μπαγκέτα με το ζαμπόν και το άφθονο βούτυρο. 

 “Πέρυσι, οι Γάλλοι κατανάλωσαν 1,1 δισεκατομμύρια burgers. Στη Γαλλία , επικρατεί πλέον αυτό που λέμε “burger mania” , όπως επισημαίνει ο Μπερνάρ Μπουτμπούλ, επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας τροφίμων “Gira Conseil”. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι, η τάση αυτή ενισχύθηκε από το γεγονός ότι, στη Γαλλία τα τελευταία χρόνια ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα fast food.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή