Θέλεις επίπεδη κοιλιά; Κόψε αυτές τις 10 τροφές! (Εικόνες)

Πρησμένη κοιλιά, το αιώνιο πρόβλημα. Το αντιμετωπίζουν ακόμη και όσοι τρέφονται άκρως υγιεινά. Τι φταίει τελικά;

Πέρα από τα λίπη και τη ζάχαρη, υπάρχουν και συγκεκριμένα τρόφιμα τα οποία μπορούν να πρήξουν την κοιλιά και μάλιστα σε ενοχλητικό σημείο. Πρόκειται κυρίως για λαχανικά και για όσπρια τα οποία φουσκώνουν τα στομάχια. Την ίδια… κακή δουλειά κάνουν και οι τσίχλες αλλά και τα αναψυκτικά.

Δύο κορυφαίοι διατροφολόγοι καταγράφουν παρακάτω μια σειρά τροφίμων τα οποία θα πρέπει να αποφύγετε εντελώς αν θέλετε η κοιλιά σας να παραμείνει πλάκα.

Μπρόκολο κουνουπίδι, λάχανο

27c8c49a00000578-3536088-image-a-1_1460484203441

Τα εν λόγω λαχανικά ορισμένοι οργανισμοί δεν μπορούν να τα χωνέψουν εντελώς λόγω κάποιας έλλειψης ενζύμων. Και έτσι στη διαδικασία της πέψης παράγονται αέρια τα οποία προκαλούν απίστευτο φούσκωμα.

Όσπρια και ρίζες

2861b2d300000578-3536088-image-m-5_1460484249205

Αν και είναι άκρως υγιεινές τροφές, με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, προκαλούν πρήξιμο. Αντ’ αυτού προτιμήστε φυλλώδη λαχανικά και ντομάτες.

Δαμάσκηνα και αποξηραμένα φρούτα
Τα φρούτα με πυρήνα, όπως τα δαμάσκηνα αν και είναι επωφελή για την πέψη, προκαλούν φούσκωμα.

Μπαχαρικά

30168b5300000578-3536088-image-m-19_1460484794992

Έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες, επιταχύνουν το μεταβολισμό, αλλά… πρήζουν την κοιλιά.

Τσίχλα

192e9923000005dc-3536088-image-m-12_1460484537061

Ναι, μπορεί να κρατά το στόμα σας… απασχολημένο, αλλά καθώς μασάτε «τρώτε» και μπόλικο αέρα. Επίσης, μια τσίχλα μπορεί να διεγείρει τα ένζυμα της πέψης και αντί να σας καταστείλει την πείνα να στας τη… φουντώσει.

Αλάτι

2fc5b1c300000578-3536088-image-m-21_1460484871539

Το αλάτι δεν κάνει κακό μόνο στην καρδιά και στην αρτηριακή πίεση. Κάνει και σε όσους κάνουν δίαιτα, καθώς αυξάνει την κατακράτηση υγρών και το πρήξιμο.

Αναψυκτικά
Προκαλούν πρήξιμο στην κοιλιά, είναι γνωστό. Αντ’ αυτού προτιμήστε νερό με λεμόνι, τσάι μέντας ή κάτι ανάλογο…

Αποφύγετε τις γλυκαντικές ουσίες
Οπως η ζάχαρη έτσι και οι γλυκαντικές ουσίες πρέπει να αποφεύγονται. Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγουμε οτιδήποτε τα περιέχει, όχι μόνο τα προφανή.

Γαλακτοκομικά
Μερικοί άνθρωποι δεν παράγουν το ένζυμο λακτάση, το οποίο βοηθά στη διάσπαση της λακτόζης, η οποία περιέχεται στο γάλα. Και κάπως έτσι προκαλείται το πρήξιμο στην κοιλιά από τα γαλακτοκομικά, όπως αναφέρει το destora.

Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες
Τρόφιμα που περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως τα μπισκότα και τα ζυμαρικά έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι διασπώνται σε γλυκόζη ακόμη πιο γρήγορα κάτι το οποίο προκαλεί φούσκωμα.

302a654100000578-3536088-image-m-22_1460484988013

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή