Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, που θα εντυπωσιάσει τους πάντες!
Υλικά
- 1 συσκευασία μπακαλιάρος pollock φιλέτο Κοντοβερός Μύρισε Θάλασσα
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σέλερι ψιλοκομμένα
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ μπούκοβο
- 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
- 3 κ.σ μαϊντανό
- 2 αυγά
- φρυγανιά τριμμένη ή ψίχουλα ψωμιού
- αλάτι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 800 γραμ. τριμμένες ντομάτες
- αλάτι πιπέρι
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες Μαγειρέματος
Εκτέλεση
Για τα κεφτεδάκια ψαριού, ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά για να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον ψήνουμε για 1-2΄. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Μαδάμε το ψάρι σε μπολ. Προσθέτουμε τα κρύα σοταρισμένα υλικά, καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε φρυγανιά μέχρι να πλάθεται το μείγμα, περίπου 1 φλ.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε κεφτέδες. Τους ροδίζουμε στο λάδι για 1-2΄από κάθε πλευρά. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στο τηγάνι με το λάδι προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε 10΄. Προσθέτουμε ξανά τους ψαροκεφτέδες και τους αφήνουμε να βράσουν για 7-8΄μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.
Καλή σας όρεξη !