Συνταγή για Glühwein: Το απόλυτο ζεστό γλυκό κρασί των Χριστουγέννων
Μοιραστείτε το
Δεν φαντάζεστε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε το απόλυτο ποτό των Χριστουγέννων. Η συνταγή για Glühwein, του ζεστού γλυκού κρασιού, περιλαμβάνει απλά υλικά που θα μας δώσουν την τέλεια μυρωδάτη γεύση.
Υλικά
- 80 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. χυμό μήλου
- 500 γρ. νερό
- 750 γρ. κόκκινο κρασί
- 1 πορτοκάλι, σε φέτες
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- 6 γαρίφαλα
- 3 λοβούς κάρδαμου, μισοσπασμένους
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 1 μοσχοκάρυδο, χαραγμένο 2-3 φορές
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη. Βράζουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση, το στύβουμε και ρίχνουμε το χυμό μέσα στο μείγμα.
- Σφηνώνουμε τα γαρύφαλλα στο εξωτερικό του πορτοκαλιού και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.
- Όταν βράσει, ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το κρασί και 1 στικ κανέλας, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το μέλι. Συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε για 30 ακόμα λεπτά
Σχετικά Άρθρα
Δείτε Επίσης
Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.