Αναστολή άσκησης των καθηκόντων του
Συνελήφθη ο διευθυντής των φυλακών Τρικάλων για κατοχή ναρκωτικών, κατά την έξοδό του το βράδυ της Δευτέρας από το σωφρονιστικό κατάστημα, σε αιφνίδιο έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ασφάλειας.
Σύμφωνα με το trikalanews, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας σε χώρους και γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών στο εσωτερικό των φυλακών Τρικάλων, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί δύο συλλήψεις.
Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο του διευθυντή των φυλακών Τρικάλων, έξω από την πύλη εισόδου.
Ο έλεγχος των αστυνομικών αποκάλυψε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 0,7 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε και ο διευθυντής συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκε αμέσως και το κινητό του τηλέφωνο.
Στη συνέχεια, συνελήφθη και ένας 34χρονος σε περιοχή των Τρικάλων, ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση, ενώ θέμα χρόνου είναι να συλληφθεί και ένας 39χρονος που προμήθευσε την κοκαΐνη και αναζητείται από την Αστυνομία.
Το κτίριο των φυλακών, έχει «σφραγισθεί», έχει ενισχυθεί η εξωτερική φύλαξη του, καθώς συνεχίζονται οι έλεγχοι στο εσωτερικό του.
Στον έλεγχο του γραφείου του διευθυντή των φυλακών δεν βρέθηκε κάτι το επιλήψιμο ενώ ερευνούνται και άλλοι ιδιωτικοί του χώροι.
Για την υπόθεση αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Τι αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης
Ακόμα, για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση το υπουργείο Δικαιοσύνης όπου σημειώνεται ότι ο διευθυντής των φυλακών τίθεται σε αναστολή άσκησης καθηκόντων.
«Το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου 2016 συνελήφθη, από αστυνομικούς, ο Διευθυντής της Φυλακής Τρικάλων για αδίκημα σχετικό με τα ναρκωτικά, καθώς σε σχετική έρευνα βρέθηκε πάνω του ποσότητα 0,7 γραμμ. κοκαΐνης.
Ο ανωτέρω κρατείται και πρόκειται να προσαχθεί στον Εισαγγελέα.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κίνησε αμέσως τη σχετική πειθαρχική διαδικασία, απηύθυνε ερώτημα για τη θέση του σε αργία και έθεσε τον διωκόμενο σε αναστολή άσκησης καθηκόντων.
Η αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών στη φυλακή γίνεται με τον καθιερωμένο έλεγχο, αλλά και με προγράμματα σωματικής αποτοξίνωσης και ψυχικής απεξάρτησης. Κάθε άλλη επαφή με τα ναρκωτικά, όποιον και αν αφορά, αντιμετωπίζεται με τον αναγκαίο και δίκαιο ποινικό έλεγχο», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.