Skip to content

Συναγερμός στην Αττική: Μόνο 44 κρεβάτια διαθέσιμα στις ΜΕΘ!

Δυσκολεύουν τα πράγματα κορωνοϊό στην Αττική, καθώς εισαγωγές, διασωληνώσεις και κρούσματα δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα.

Το μεγάλο πρόβλημα στην Αττική είναι η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, καθώς τα κρεβάτια στις ΜΕΘ γεμίζουν με γοργούς ρυθμούς, σύμφωνα με το MEGA.

Το υπουργείο Υγείας έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου για να καλυφθούν τα κενά και να θωρακιστούν τα νοσοκομεία πριν τον Νοέμβριο όμως όσο αυξάνονται οι νοσηλείες τόσο αυξάνονται και οι διασωληνωμένοι δημιουργώντας έμφραγμα στη λειτουργία του ΕΣΥ.

Στην Αττική 82 κλίνες είναι κατειλημμένες και 44 διαθέσιμες, επί συνόλου 126. ενώ χαρακτηριστικό είναι πως το 70% και παραπάνω των διασωληνωμένων βρίσκονται στην Αθήνα, με το Σωτηρία και τον Ευαγγελισμό να δέχονται την μεγαλύτερη πίεση.

27 ασθενείς δίνουν μάχη για τη ζωή τους στη ΜΕΘ του Σωτηρία, όπου μόλις τρία κρεβάτια μένουν κενά, κι άλλοι 18 στον Ευαγγελισμό.

Στην Αττική γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη στις μονάδες. 12 ασθενείς νοσηλεύονται στην εντατική του Αττικού, 5 στο Θριάσιο και άλλοι 6 στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Η ανάγκη για νέες κλίνες ΜΕΘ είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική ενώ η θωράκιση του συστήματος θα γίνει με τις δωρεές ιδιωτών και ιδρυμάτων. Έως τα μέσα Οκτωβρίου θα λειτουργούν 50 κρεβάτια στο Σωτηρία, δωρεά της βουλής των Ελλήνων, όπως αναφέρει το newsit.gr.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα ενταχθούν στο σύστημα και τα 12 κρεβάτια στο Κρατικό Νίκαιας, προσφορά της Αγγελικής Φράγκου και του ομίλου Μαρινάκη, ενώ έως το τέλος του χρόνου 155 κλίνες ΜΕΘ και άλλες 19 ΜΑΦ θα δοθούν σε διάφορα νοσοκομεία, προσφορά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι μονάδες θα στελεχωθούν με γιατρούς και νοσηλευτές που θα προσληφθούν ή θα μετατεθούν από άλλα νοσοκομεία.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή