Την ομάδα του “τοξοβόλου του Συντάγματος”, που συνελήφθη μαζί με μία συνεργό της Πόλας Ρούπα και μία ακόμα γυναίκα στην Αγία Παρασκευή, και τα σχέδια τους προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να εντοπίσουν τις γιάφκες και να φτάσουν στα ίχνη των ασύλληπτων μελών.
Ιδιαίτερη ανησυχία στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής προκαλεί η σύμπραξη δύο τροκρατικών οργανώσεων (της “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς” και του “Επαναστατικού Αγώνα”) και η δημιουργία νέας οργάνωσης με άλλο όνομα στην οποία επρόκειτο να προχωρήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο “τοξοβόλος” Γιάννης Μιχαηλίδης και η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, καθώς η τελευταία έχει αποδεχθεί τη συμμετοχή της στον “Επαναστατικό Αγώνα”, ενώ για τον πρώτο είχε εξεταστεί η συμμετοχή του στη “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί.
Οι αστυνομικοί αναζητούν τις γιάφκες και τα κρυσφύγετα των συλληφθέντων, καθώς μέσα στο τζιπ στο οποίο εντοπίστηκαν βράθηκαν πέντε “ορφανά” κλειδιά. Σημειώνεται πως ήδη έχουν γίνει τέσσερις έρευνες σε σπίτια συγγενών τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επαφή των ατόμων είχε γίνει από κοινό γνωστό προερχόμενο από τους “Πυρήνες” μέσα από τη φυλακή, όταν η Αθανασοπούλου επισκεπτόταν την Πόλα Ρούπα στη φυλακή.
Την ίδια ώρα, εκτιμάται ότι είχαν τουλάχιστον δύο συνεργούς, κάτι που προκύπτει από τα ρούχα που βρέθηκαν μέσα στο κλεμμένο τζιπ. Οι Αρχές έχουν λάβει ήδη DNA από τα ρούχα, με στόχο να φτάσουν στα ίχνη τους.
Επίσης, το smartphone και τα τέσσερα ακόμη τηλέφωνα που ήταν σε πλήρη λειτουργία έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά, ώστε οι αστυνομικοί να διαπιστώσουν τα πρόσωπα με τα οποία βρισκόταν σε επαφή αλλά και ενέργειες που ετοίμαζαν και ίσως υπάρχουν στα αποθηκευμένα αρχεία των τηλεφώνων.
Στο “μικροσκόπιο” Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και κεντρική Πελοπόννησος
Στο στόχαστρο έχουν μπει συγκεκριμένα περιστατικά, όπως η ληστεία στην Ερυμάνθεια Αχαΐας στις 29 Αυγούστου, η επίθεση σε αστυνομικό στη Χαλκιδική τον Δεκέμβριο όπου τον έκλεισαν σε πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου όταν προσπάθησε να βοηθήσει την 26χρονη φίλη του “τοξοβόλου” που είχε πέσει σε χαντάκι στον δρόμο Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής και πέντε ακόμη ληστείες που έχουν “άρωμα” τρομοκρατίας.
Όσον αφορά τη ληστεία στην Αχαία, εκτιμάται πως ο Μιχαηλίδης κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα, ένα άγνωστο και περίεργο περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας στο οποίο εμπλέκεται ο “τοξοβόλος” και τα ίχνη του φτάνουν μέχρι την Χαλκιδική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αστυνομικός είδε στην περιοχή ένα τζιπ σταματημένο και μια κοπέλα στην άκρη του δρόμου. Όταν σταμάτησε να δει τι συμβαίνει αλλά και να βοηθήσει την κοπέλα, εμφανίστηκαν μπροστά του κάποια άτομα τα οποία τον ακινητοποίησαν και αμέσως μετά μπήκαν στο τζιπ με την κοπέλα και εξαφανίστηκαν.
Το τζιπ βρέθηκε αργότερα πεταμένο σε χαράδρα στον Μπράλο Φθιώτιδας, “πλυμμένο” με χλωρίνη, ωστόσο μέσα σε αυτό είχαν βρεθεί ίχνη DNA του “τοξοβόλου”.
Η “κινηματογραφική σύλληψη”
Υπενθυμίζεται πως ο “τοξοβόλος” και οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν την Τετάρτη σε μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αγία Παρασκευή.
Η επιχείρηση δεν ήταν τυχαία, αλλά συντονισμένη, καθώς οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσαν τα τρία άτομα για τουλάχιστον 1,5 ώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το δρομολόγιό τους άρχισε κάπου από τον Βύρωνα και έκαναν στάση στην Αγία Παρασκευή. Ενώ το κλεμμένο τζιπ κινούταν προς την οδό Αγίου Ιωάννου από την πλευρά του Υμηττού, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής το περικύκλωσαν με ένα βαν, ένα τζιπ και μηχανές και αφού τους ακινητοποίησαν τους συνέλαβαν.