Στα χνάρια του Μπόρις βαδίζουν οι Ολλανδοί

Μοιραστείτε το
Τα σχέδια της ολλανδικής κυβέρνησης να πορευτεί στην πανδημία του νέου κορωνοϊού με την αμφιλεγόμενη στρατηγική της ανοσίας της αγέλης συνεχίζουν να δέχονται σφοδρές επικρίσεις, που σήμερα κυριάρχησαν στο κοινοβούλιο.
Σε διάγγελμά του προς τον ολλανδικό λαό, τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε είπε ότι η Ολλανδία σκοπεύει να αναπτύξει ανοσία στον κορωνοϊό, επιτρέποντας σε μεγάλα πλήθη να μεταδίδουν τη νόσο με ένα ελεγχόμενο ρυθμό.
«Αυτοί που έχουν τον ιό συνήθως μετά έχουν ανοσία σε αυτόν. Όπως παλιά με την ιλαρά. Όσο μεγαλύτερη είναι η ομάδα που έχει ανοσία, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες ο ιός να μεταπηδήσει στους ευάλωτους ηλικιωμένους και σε άτομα με προβλήματα υγείας. Με την ανοσίας ομάδας δημιουργείς γύρω τους ένα τείχος προστασίας», είπε ο Ρούτε.
Και ενώ χθες ο Ολλανδός πρωθυπουργός επέμενε πως η στρατηγική της χώρας του διαφέρει λίγο από εκείνη άλλων κρατών, η ολλανδική προσέγγιση έρχεται μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την πορεία της δράσης, αφήνοντας αρκετούς Ολλανδούς να αναρωτιούνται αν έχουν γίνει τα πειραματόζωα της Ευρώπης.
Εν μέσω της συνεχιζόμενης διαμάχης στην Ολλανδία, κάποιοι επιμένουν πως η στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης» ήταν μια παρενέργεια παρά ο κεντρικός στόχος, που είναι να ακολουθήσουν το παράδειγμα άλλων χωρών για κοινωνική απομόνωση και άλλα μέτρα για να μην ανέβει κατακόρυφα η καμπύλη του ξεσπάσματος της πανδημίας στη χώρα.
Ένας Ολλανδός μικροβιολόγος, ο Μαρκ Μπόντεκ από την Ουτρέχτη, δήλωσε στην εφημερίδα De Telegraaf ότι ακόμα και χώρες που επιλέγουν ένα καθολικό lockdown, θα πρέπει να εργαστούν πάνω στη δημιουργίας μιας ομάδας ανοσίας.
Χθες ο αριθμός των νεκρών στη χώρα αυξήθηκε στους 43, 20% παραπάνω σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πια σε 1.705, καθώς αυξήθηκαν κατά 292 σε μια ημέρα.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε Επίσης
Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.