Σκληρή απάντηση Παρασκευόπουλου στον Κουμουτσάκο

Μοιραστείτε το
Για καταστροφολογία που γίνεται για μικροκομματικούς λόγους και “συμβάλλει στη δημιουργία της παραμορφωμένης εικόνας μιας σπαρασσόμενης Δικαιοσύνης, εικόνας βλαβερής για την κοινωνία και τους θεσμούς” κατηγορεί τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.
Σε δήλωση του ο υπουργός απάντησε ” με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Κουμουτσάκου, περί κρίσης στη Δικαιοσύνη και αδιαφορίας του αρμόδιου Υπουργού” τονίζοντας τα ακόλουθα:
“Ο κ. Κουμουτσάκος καλεί τον Υπουργό Δ.Δ.Α.Δ. να επισπεύσει τη διερεύνηση καταγγελιών που συνθέτουν τη “χειρότερη διοικητική κρίση που έχει γνωρίσει η Δικαιοσύνη”. Ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκοςόμως αγνοεί την ίδια στιγμή πλήρως τα ακόλουθα:
α) Αν ο Υ.Δ.Δ.Α.Δ. έχει ήδη σπεύσει, ασκώντας τις κατά το Σύνταγμα (λιγοστές, και ορθώς) αρμοδιότητές του.
β) Ότι οι πειθαρχικές διαδικασίες είναι μυστικές και επομένως η έλλειψη σχετικών πληροφοριών δεν παρέχει μήνυμα αδράνειας.
γ) Ότι, κατά το Σύνταγμα, η Δικαιοσύνη είναι χωριστή λειτουργία και οι δυνατότητες παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας είναι αυστηρά οριοθετημένες.
δ) Ότι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης στη συντριπτική τους πλειονότητα σήμερα (όπως άλλωστε και στο παρελθόν, παρά τις αποκαλύψεις περί “παραδικαστικών σκανδάλων” κλπ.) εκτελούν ευσυνείδητα το έργο τους.
ε) Ότι η -για μικροκομματικούς λόγους-καταστροφολογία του εκπροσώπου Τύπου της μείζονος αντιπολίτευσης συμβάλλει στη δημιουργία της παραμορφωμένης εικόνας μιας σπαρασσόμενης Δικαιοσύνης, εικόνας βλαβερής για την κοινωνία και τους θεσμούς”.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε Επίσης
Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.