Skip to content
Κυριακή, 27 Απριλίου 2025

Πατατοσαλάτα με τόνο και ελιές

Μια κονσέρβα τόνου πέρα από άπαχη και πλούσια σε ω-2 λιπαρά και πρωτεΐνη είναι ωραιότατη σαν βάση για νόστιμες και υγιεινές συνταγές.

Υλικά

  • 10 μέτριες πατάτες
  • 3 κ.σ. φύλλα πλατύφυλλο μαϊντανό, κομμένο
  • ¼ φλ. κόκκινο κρεμμύδι, τεμαχισμένο
  • ½ φλ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι και χοντροκομμένες
  • ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κόκκινο ξύδι
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 160 γρ τόνος κονσέρβα, σε ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες με τη φλούδα και τις σκεπάζουμε με αλατιζμένο νερό.

Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται εύκολα με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε με κρυώσουν και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε.

Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, τις ελιές, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τον τόνο μαζί με το ελαιόλαδο της κονσέρβας του και ανακινούμε απαλά το μπολ να εωθούν τα υλικά.

Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και στη συνέχεια σερβίρουμε.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή