ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Έναν άγνωστο καβγά μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, περιγράφει στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Στο κεφάλαιο με τίτλο «Καλό κουράγιο», δηλαδή τη φράση του πρώην επιτρόπου Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν, περιγράφει μια σκηνή μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου τον οποίο συνόδευε και του Μανουέλ Μπαρόζο, παρουσία της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και των άλλων κορυφαίων της Ευρώπης, λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής τον Δεκέμβριο του 2009.
«Ο Παπανδρέου είναι ως γνωστόν ήρεμος χαρακτήρας, το ταμπεραμέντο του φέρνει πιο κοντά στη Σκανδιναβία παρά στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά όμως εξερράγη και, όπως ανέφεραν συμμετέχοντες στη συνάντηση, απειλήθηκε σοβαρό επεισόδιο.
Ήταν εκτός εαυτού. Είπε στον Μπαρόζο ότι η Επιτροπή δεν έκανε καλά τη δουλειά της εάν θεωρούσαν ότι χρειάζονταν περαιτέρω μέτρα γιατί είχαν εγκρίνει τον προϋπολογισμό μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα” αναφέρει ο πρώην υπουργός. Του υπενθύμισε δε τα “στραβά μάτια” που έκανε ο ίδιος όταν η προηγούμενη κυβέρνηση εκτροχίαζε τη χώρα, αναφέρει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο βιβλίο του, σύμφωνα με το «Έθνος».