Skip to content
Δευτέρα, 28 Απριλίου 2025

Nτομπρόβσκις: Δεν είναι αγεφύρωτο το χάσμα ανάμεσα στους Θεσμούς

ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΙΓΜΟΙ Ε.Ε. ΚΑΙ ΔΝΤ                                                                                   

«Μπορεί να γεφυρωθεί, το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις θέσεις Ευρώπης και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις από το Στρασβούργο.

Παρά τις διαφορές τους για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, οι δύο θεσμοί, έχουν ισχυρά κίνητρα για συμφωνία, με τον Λετονό πολιτικό να δηλώνει, «Συμμεριζόμαστε ευρέως τους στόχους του προγράμματος και τα μέτρα που είναι αναγκαία για την επίτευξη τους».

Στην συνέχεια ανάμεσα σε άλλα σημεία της  ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επεσήμανε ότι «γνωρίζουμε πως υπάρχουν κάποιες διαφορές για αξιολογήσεις, πόση προσπάθεια χρειάζεται για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχών. Αυτό μπορεί να γεφυρωθεί».

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχουν τριγμοί Ε.Ε. και ΔΝΤ

Δεν υπάρχουν τριγμοί ανάμεσα σε Ευρώπη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ξεκαθάρισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, o Γάλλος πολιτικός, δήλωσε ότι ο ρόλος του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα είναι καθοριστικός, ενώ υπογράμμισε πως η κατάσταση της Ελλάδας είναι διαχειρίσιμη.

Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Ευρωπαίο Επίτροπο, ο οποίος στο παρελθόν έχει τονίσει, επανειλημμένως, την σημασία της παραμονής του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή