Νέα 48ωρη απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια

Μοιραστείτε το
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα μείνουν τα πλοία αύριο και την Τετάρτη, στο πλαίσιο της νέας 48ωρης απεργίας των λιμενεργατών.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), «οι εργαζόμενοι στα λιμάνια αντιστέκονται στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις και τα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα που συντελούνται στην διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ και σηματοδοτούν την ίδια διαδικασία και για τον ΟΛΘ».
Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια διεκδικούν:
• Λιμάνια Δημόσιου Χαρακτήρα.
• Ισχυρές, θεσμοθετημένες, εργασιακές σχέσεις με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Γενικούς Κανονισμούς Προσωπικού και Κανονισμό Εργασίας σε όλα τα Λιμάνια της χώρας.
• Ανάπτυξη των Λιμανιών με επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης με σταθερές θέσεις εργασίας.
• Αρμονικές σχέσεις Λιμανιών και Πόλεων.
Αύριο, οργανώνουν συμβολικό αποκλεισμό στις Πύλες του ΣΕΜΠΟ Πειραιά από τις 7 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.
Την Τετάρτη, στις 11.30 πμ θα πραγματοποιήσουν παλλιμενική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.
Η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τα πολιτικά κόμματα.
Στη 48ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (ΟΦΕ), ενώ τη συμπαράστασή του δήλωσε και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε Επίσης
Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.