«ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ»
«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος, δεν πρόκειται να στηρίξει πολιτικές μιας ανίκανης κυβέρνησης».
Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο που θα τεθεί σε προς ψήφιση την Κυριακή στη Βουλή.
Κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, υποστήριξε η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι προδιαγεγραμμένη, διότι το μίγμα των νέων μέτρων οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα σε ένα νέο φαύλο κύκλο την οικονομία.
Ειδικότερα για τις ιδιωτικοποιήσεις τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία υπήρξε ανέκαθεν υποστηρικτή τους, αλλά η εταιρεία που δρομολογεί η Κυβέρνηση με ζωή 99 έτη και δεν θα λογοδοτεί στη Βουλή συνιστά απώλεια εθνικής κυριαρχίας και δεν γίνεται δεκτή.
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χρειάζεται η αποφασιστική και έγκαιρη υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων που προβλέπονται στο Πρόγραμμα, όμως η δημιουργία της Εταιρίας Δημοσίων Συμμετοχών, όπως δρομολογείται από το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, συνιστά μία άνευ προηγουμένου απώλεια εθνικής κυριαρχίας.
«Εμείς υπήρξαμε ανέκαθεν υποστηριχτές των ιδιωτικοποιήσεων. Όμως, η δημιουργία μιας εταιρίας με ζωή 99 έτη, που δεν θα λογοδοτεί στο εθνικό Κοινοβούλιο, που θα ελέγχεται ουσιαστικά από ευρωπαϊκούς θεσμούς, και η οποία θα διαχειρίζεται τη συνολική περιουσία του ελληνικού Δημοσίου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή από τη Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «αναξιόπιστη» την κυβέρνηση και παρατήρησε πως «δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, ούτε έχει τη δυνατότητα να τις υλοποιήσει».
«Προσδεθείτε, όχι για εκτόξευση της οικονομίας, όπως έλεγε η κυβέρνηση, αλλά γιατί ξεκινάμε ένα φορολογικό μαραθώνιο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για τα μέτρα που συζητούνται στη Βουλή.
Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, χρειάζεται ένα άλλο μίγμα πολιτικής υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και δήλωσε πως το κόμμα του ξέρει τι χρειάζεται για να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα, ξέρει ποιες μεταρρυθμίσεις απαιτούνται και ξέρει πώς θα τις πραγματοποιήσει.
Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία δεν μπορεί να υλοποιήσει ούτε τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στα μνημόνια και είναι αναγκαίες, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ζήτησε να γίνουν άμεσα εκλογές για να φύγει το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
«Δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα φορολογείται»
«Δεν υπάρχει τίποτα στη ζωή των Ελλήνων που δεν θα φορολογείται. Αυτό είναι το κόστος της αποτυχίας του Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο twitter, αναφορικά με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.
Ο @atsipras απέτυχε. Οι Έλληνες πληρώνουν τον λογαριασμό. pic.twitter.com/1eez3vDIMM
— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 20 Μαΐου 2016