Μείωση των Επιτοκίων ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα

Μείωση των Επιτοκίων για την Εθνική Τράπεζα, που έρχεται σε συνέχεια της μείωσης των κεντρικών ευρωπαϊκών  επιτοκίων που είχε ανακοινώσει ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στις 16 Μαρτίου 2016. Αυτό σημαίνει χαμηλότερα επιτόκια τόσο σε δάνεια, όσο και σε καταθέσεις. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ακολουθεί αυτή την πολιτική του «φτηνού» χρήματος, ώστε να τονώσει τις επενδύσεις και να ενισχύσει τις αναπτυξιακές προοπτικές της ευρωπαϊκής Οικονομίας.
 
Η Εθνική Τράπεζα τονίζει ότι μετά την από 16 Μαρτίου 2016 μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προχωρεί από την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 σε περιορισμένη μείωση, κατά μέσο όρο 0,02 της μονάδας, των επιτοκίων καταθέσεών της, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι η μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ, κατά 0,05 της μονάδας, έχει ήδη ενσωματωθεί στα επιτόκια των δανειακών και καταθετικών λογαριασμών που συμβατικά συνδέονται με αυτό.
 
Περισσότερες πληροφορίες, σχετικα με τα επιτόκια καταθέσεων και δανείων που ισχύουν μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα της Τράπεζας (www.nbg.gr).

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή