Skip to content
Δευτέρα, 28 Απριλίου 2025

Μαζική επέλαση ξένων εμπόρων όπλων στο Πεντάγωνο!

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ μέρες εκδηλώνεται μια μαζική απόβαση ξένων εμπόρων όπλων στο Πεντάγωνο που έχει στηθεί το μεγάλο πάρτι για εξοπλιστικά προγράμματα δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αντιπρόσωποι αμερικανικών εταιρειών, Γάλλοι, Βρετανοί, Ολλανδοί, Γερμανοί ακόμα και Ισπανοί παρελαύνουν από τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερώς για τις μεγάλες συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Για πρώτη φορά στο Πεντάγωνο παρατηρείται συνωστισμός από αντιπροσώπους και λομπίστες που θυμίζουν παλαιότερες ένδοξες εποχές, όταν στη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Σημίτη είχε γίνει ένα αντίστοιχο εξοπλιστικό πάρτι.

Μέσα στον γενικό χαμό εμφανίστηκε και ο μαέστρος της μίζας που είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο με τα μπαταρισμένα υποβρύχια.

Πρόκειται για ένα στέλεχος της Γερμανικής HDW με άριστες γνώσεις σε νομικά θέματα, ο οποίος είχε στήσει το δίκτυο διανομής των μαύρων κονδυλίων για την αμαρτωλή σύμβαση των υποβρυχίων.

Πρόκειται για τον Πέτερ Μπάκερ, ο οποίος επισκέφθηκε προχθές τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, προκειμένου να εκδηλώσει το ενδιαφέρον της HDW για στρατηγική συνεργασία σε περίπτωση βέβαια κατά την οποία το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναθέσει την κατασκευή νέων υποβρυχίων ή πολεμικών πλοίων.

Η επιστροφή του Πέτερ Μπάκερ στον τόπο του εγκλήματος προκάλεσε την οργή των εργαζομένων στο πολύπαθο ναυπηγείο.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς μπορεί ένα στέλεχος της HDW που διώκεται στην Ελλάδα και τη Γερμανία για παράνομες πληρωμές κρατικών αξιωματούχων, να διαπραγματευτεί τη συνεργασία με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Προφανώς οι προαναγγελίες για συμβάσεις δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ άνοιξαν την όρεξη σε αυτούς που είχαν λεηλατήσει το δημόσιο χρήμα.

Γιατί στην υπόθεση των μπαταρισμένων υποβρυχίων οι μίζες που είχαν δοθεί από τη HDW και ένα σύστημα εταιρειών που είχαν στηθεί για τις ανάγκες των λεγόμενων διακριτών πληρωμών άγγιξε το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει τα εξοπλιστικά προγράμματα με απόλυτη διαφάνεια και σεβασμό στον ιδρώτα των φορολογούμενων.

Οφείλει να καταστήσει κατανοητό σε όλους τους ξένους και ντόπιους νταραβεριτζήδες ότι οι προμήθειες γίνονται για την αμυντική θωράκιση της χώρας και όχι για να πλουτίσουν ξένοι και ντόπιοι μεσάζοντες.

Σε καμία περίπτωση πρόσωπα που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα με εξοπλιστικά προγράμματα και πολύ περισσότερο αυτοί που διώκονται για μίζες δεν έχουν θέση στη διαπραγμάτευση.

Η ιστορία με τα ναυπηγεία και τη λεηλασία που συντελέστηκε με ευθύνη της HDW δεν μπορεί να επαναληφθεί.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή