Μακελειό στη Γερμανία: 11 νεκροί και τουλάχιστον πέντε τραυματίες

Τη νύχτα, στην πόλη Χανάου της Γερμανίας σήμανε συναγερμός καθώς έπεσαν πυροβολισμοί έξω από δύο μπαρ τη νύχτα.
Ο αριθμός των θυμάτων της επίθεσης από την επίθεση σε μπαρ με ναργιλέδες στην πόλη Χανάου, αυξάνεται. Ο δράστης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Στον ίδιο χώρο βρέθηκε δεύτερο πτώμα. Το χρονικό των επιθέσεων.
Στους 11 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν σε μπαρ με ναργιλέδες στην πόλη Χανάου, στο κρατίδιο της Έσσης, στη Γερμανία.
Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά, από τις δύο επιθέσεις που έγιναν έξω από δύο μπαρ με ναργιλέδες, στο κέντρο της πόλης από ένοπλο. Σύμφωνα με το RTL η επίθεση έγινε μέσα από αυτοκίνητο που περνούσε έξω από τα δύο μαγαζιά, με κόσμο να στέκεται στις εισόδους των μπαρ. Ακούστηκαν οκτώ ή εννιά πυροβολισμοί έξω από το ένα μπαρ από τον δράστη, που βρίσκονταν μέσα σε ένα σκούρο αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με την τηλεόραση της Έσσης, οι επιθέσεις έγιναν διαδοχικά στα δύο μπαρ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τρεις άνδρες, πιθανότατα κουρδικής καταγωγής, σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς έξω από το μπαρ «Midnight» στο κέντρο της πόλης και πέντε (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα) στην περιοχή Κέσελσταντ.
Ο ιστότοπος της Offenbach-Presse μετέδωσε ότι ακούστηκαν επίσης πυροβολισμοί και σε κεντρική πλατεία της πόλης, όπου υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για ένα ακόμη θύμα. Νωρίτερα, ο τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Vorsprung Online ανέφερε ότι οπλοφόρος άνοιξε πυρ μέσα από αυτοκίνητο εναντίον περαστικών.
#hanau police strikes on the attackers in Hanau Lamboy pic.twitter.com/by9OkJ4lc2
— Kevin Elsaesser (@ElsaesserKevin) February 19, 2020
Γερμανία: Νεκρός ο βασικός ύποπτος της επίθεσης
Λίγες ώρες αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας άνδρας που θεωρείται βασικός ύποπτος για την επίθεση, βρέθηκε νεκρός σε διαμέρισμα της πόλης Χανάου, ενώ δίπλα του βρέθηκε ένα ακόμη πτώμα. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη η σχέση των δύο ατόμων που βρέθηκαν νεκρά. Στις 3 τη νύχτα οι αστυνομικές αρχές είχαν ειδοποίηση για έκρηξη σε διαμέρισμα στην περιοχή, όπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις και εντόπισαν τα δύο πτώματα. Στη συνέχεια ερεύνησαν το όχημα του νεκρού υπόπτου και βρήκαν όπλα και πυρομαχικά. Η Bild επικαλούμενη αστυνομικές πηγές μεταδίδει ότι πρόκειται για Γερμανό πολίτη χωρίς να δίνει ακόμα καμία πληροφορία για τα κίνητρά του.
Στην τελευταία ανακοίνωση της αστυνομίας, αναφέρεται ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για άλλο άτομο που μπορεί να θεωρείται ύποπτος, αν και νωρίτερα είχαν προχωρήσει στην σύλληψη ενός ατόμου.
Shooting at a shisha bar in Hanau several dead#Hanau pic.twitter.com/hZ1lY4DlUL
— ? de wilde leeuw ??? ⚡ (@wilde_westenNL) February 19, 2020
Ακροδεξιός ο δράστης;
Το κίνητρο των επιθέσεων δεν είναι ακόμα επισήμως γνωστό, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ωστόσο, όπως ανέφερε σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild στην ηλεκτρονική της έκδοση, ο φερόμενος ως δράστης που ονομάζεται Τομπίας Ρ. εξέφρασε ακροδεξιές απόψεις σε επιστολή του που βρέθηκε στο σπίτι του αλλά και σε βίντεο που προανήγγειλε τις πράξεις του.
Στην επιστολή του ο Τομπίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να εξοντωθούν κάποιοι άνθρωποι, η απέλαση των οποίων από τη Γερμανία δεν είναι πλέον εφικτή. Η Bild δεν επικαλείται την πηγή των πληροφοριών που δημοσίευσε, ενώ η αστυνομία προς το παρόν δεν τις έχει σχολιάσει.
Δείτε εδώ ποιος είναι ο δράστης και τι αναφέρει στο “μανιφέστο” του.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης
Τελευταία Άρθρα
Τα πιο Δημοφιλή