Η ΠΟΕΔΗΝ δίνει στη δημοσιότητα βίντεο από τους διαδρόμους του Αττικού Νοσοκομείου που εφημερεύει μέχρι αύριο το πρωί.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέχρι τώρα έχουν βγει στους διαδρόμους 82 ράντζα, ενώ βγάζει κραυγή αγωνίας για το τι θα γίνει μέχρι να τελειώσει αύριο το πρωί η εφημερία.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Γιαννάκος:
«Το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ εφημερεύει έως αύριο το πρωί. Γέμισαν ήδη οι διάδρομοι των κλινικών με ράντζα. Μέχρι τώρα ανέπτυξε 82 ράντζα. Περιμένουν ασθενείς στα επείγοντα ουρές για να εξετασθούν. Η διοίκηση του νοσοκομείου σηκώνει τα χέρια ψηλά. Τι θα γίνει μέχρι αύριο πρωί;»
Δραματική εφημερία στο Ιπποκράτειο
Δραματική ήταν η εφημερία και στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης που έζησε στιγμές του περσινού εφιάλτη.
Όπως δήλωσε στο GRTimes ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Χρήστος Τζελέπης, στη διάρκεια της εφημερίας προσήλθαν πάνω από 50 επιβεβαιωμένα κρούσματα και άλλα περίπου 17 ύποπτα. Είναι χαρακτηριστικό όπως είπε, πώς λόγω της κατάστασης το Σάββατο άνοιξε ακόμα μία κλινική Covid στο νοσοκομείο, στη θέση της ορθοπεδικής και ουρολογικής κλινικής, η οποία γέμισε αμέσως με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να νοσηλεύονται στο ίδρυμα περισσότεροι από 150 ασθενείς σε απλές κλίνες.
Την ίδια ώρα οι κλίνες ΜΕΘ, όχι απλά είναι ασφυκτικά γεμάτες, αλλά νοσηλεύονται διασωληνωμένοι τέσσερις ασθενείς εκτός αυτών.