Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη τοποθετείται αυτήν την ώρα για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Με αφορμή την έφοδο της αστυνομίας αυτήν την στιγμή στην ΑΣΟΕΕ για τον εντοπισμό «εργαστηρίου» μολότωφ και τις χθεσινές συλλήψεις τρομοκρατών είπε χαρακτηριστικά:
«Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων εντός των Πανεπιστημίων και τα Πανεπιστήμια αποδίδονται πλέον στους φυσικούς τους χρήστες, στους φοιτητές». Ακόμη, έδωσε συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για τη χθεσινή εξάρθρωση ενός «πολύ επικίνδυνου βραχίονα της τρομοκρατίας» όπως είπε.
«Αργά αλλά σταθερά αποκαθίσταται ο νόμος και η τάξη στη χώρα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η μισή οικονομία είναι η ψυχολογία» δήλωσε για το οικονομικό τοπίο που δεσμεύεται πως θα αλλάξει, τονίζοντας παράλληλα την σημασία της αισιοδοξίας.
Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως είχε δεσμευθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, μεταξύ άλλων, και για το αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία.
«Η Αθήνα αποδίδεται στους κατοίκους της. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς και αυτό δεν έχει ταξικό πρόσημο. Ασφάλεια ίσον ελευθερία» τόνισε.
Ακόμμη, επεσήμανε πως δεν γνωρίζει ακόμα το πρωτογενές πλεόνασμα που θα έχει η χώρα στο τέλος του χρόνου «γιατί εγώ μιλάω με στοιχεία» αλλά τόνισε πως το όποιο πρωτογενές πλεόνασμα θα δοθεί στους πιο αδύναμους.
Παράλληλα, δεν αποκάλυψε ποιοι θα έχουν προτεραιότητα ενώ τόνισε πως το «μέρισμα ανάπτυξης θα κατανεμηθεί με τον ίδιο τρόπο».
Είπε επίσης, πως θα μειωθεί και το επόμενο έτος ο ΕΝΦΙΑ , σημειώνοντας ότι θα πληρώσουν ακριβότερα όσοι έχουν βίλες στη Μύκονο.
Υπογράμμισε τέλος, ότι η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό στέλνει το μήνυμα ότι «το σύστημα σφίγγει» καθώς όσοι δικαιούνται άσυλο, θα το παίρνουν και όσοι δεν δικαιούνται, θα επιστρέφουν. Είπε ότι θα δημιουργηθούν κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα σημειώνοντας ότι θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες.