Skip to content
Δευτέρα, 28 Απριλίου 2025

Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στο Ιράν

Το Ιράν εξαιτίας της φονικής πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται σε σε «κόκκινο» συναγερμό. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, τη Δευτέρα (9/11) καταγράφηκαν 10.463 νέα κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 692.949.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Σιμά Σαντάντ Λαρί δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι 458 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το ίδιο διάστημα από covid-19, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει στο Ιράν -την πλέον πληγείσα χώρα της Μέσης Ανατολής από την πανδημία- σε 38.749.

H κυβέρνηση του Ιράν έχει επιβάλει περιορισμούς καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ένα τρίτο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού. Από αύριο Τρίτη και για ένα μήνα όλες οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις θα κλείνουν στις 18:00, μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Κάποια νοσοκομεία δεν διαθέτουν άλλες κλίνες για να δεχθούν ασθενείς, δήλωσε ο Νταντέρ Ταβακολί, μέλος της ιρανικής, εθνικής επιτροπής αντιμετώπισης του κορωνοϊού μιλώντας στο πρακτορείο ISNA.

«Οι κλίνες που προορίζονται για ασθενείς με covid-19 στα νοσοκομεία είναι γεμάτες» επεσήμανε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Θα πρέπει να επιβληθεί μια προσωρινή φάση κλεισίματος στην Τεχεράνη προκειμένου να ελέγξουμε το κύμα της ασθένειας στο μεταξύ θα μπορέσουμε να ασχοληθούμε με τον σχεδιασμό» πρόσθεσε.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή