Κλειστά θα είναι από σήμερα και για τις επόμενες 14 μέρες τα σχολεία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγειάς, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Το μέτρο περιλαμβάνει το κλείσιμο των σχολείων, των πανεπιστημίων, φροντιστηρίων αλλά και των νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών.
Στα ερωτήματα για το πως θα εξελιχθεί η σχολική χρονιά, η υπουργός Παιδείας δήλωσε πως «δεν θα χαθεί» και πως θα εξεταστούν όλα τα πιθανά σενάρια για να καλυφθούν οι χαμένες μέρες.
Κεραμέως: Αν χρειαστεί, μαθήματα και πάνω στο Πάσχα
Η κα. Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για το διδακτικό έτος. «Θα ολοκληρωθεί κανονικά η σχολική χρονιά, δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι μαθητές και οι φοιτητές», σχολίασε, τονίζοντας πως αντί για 45 λεπτά, οι διδακτικές ώρες θα μειωθούν σε 35 λεπτά. Παράλληλα, ήδη έχουν κοπεί οι εκδρομές, ενώ κόβονται και οι περίπατοι των σχολείων που είναι δύο ανά μήνα. Αρκετά σχολεία έχουν χάσει ήδη αρκετές ημέρες διδακτέας ύλης και σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, υπάρχουν σενάρια να επεκταθεί η σεζόν ή να γίνουν μαθήματα ακόμη και κοντά στο Πάσχα.
«Θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα σε ημέρες των διακοπών για το Πάσχα». Εφ’ όσον παραταθούν τα μέτρα, δεν αποκλείεται και η παράταση του διδακτικού έτους».