ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 18ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝΟΥ
Μια καταγγελία – σοκ έκαναν στην αστυνομική διεύθυνση Γιαννιτσών πρόσφυγες που βρίσκονται στο κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή.
Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες ένας αλλοδαπός άνδρας είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά δύο ανήλικα κοριτσάκια, περίπου 6 ετών, εντός του κέντρου φιλοξενίας.
Αμέσως αστυνομικοί ερεύνησαν την υπόθεση και σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε ένας άνδρας από το Ιράν, ηλικίας 18 ετών, που ταυτοποιήθηκε ως δράστης των παρενοχλήσεων.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία ενώ πλέον βρίσκεται σε κλειστό χώρο κράτησης ώστε να απελαθεί από τη χώρα. Στο κέντρο φιλοξενούνται συνολικά 780 πρόσφυγες, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση των αρχών.
Ύστερα από κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, εντοπίστηκε ο 18χρονος Ιρανός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ κρατείται στο τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών. Στην περίπτωση του, αναμένεται να εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το αθηναϊκό πρακτορείο, οι δύο ανήλικες αδελφές εξετάστηκαν από παιδοψυχολόγο, όπως επίσης από ιατροδικαστή, με τον τελευταίο να μην διαπιστώνει σημάδια σεξουαλικής πράξης στα κορμιά των κοριτσιών.