Στα δικαστήρια Πειραιά ο 15χρονος Ρομά που επέβαινε στο αυτοκίνητο το οποίο καταδίωξαν οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μέχρι το Πέραμα. «Πρώτα μας πυροβόλησαν και μετά έκανα όπισθεν», δήλωσε αποκαλύπτοντας πως αυτός ήταν ο οδηγός του λευκό οχήματος. Ο νεαρός έδωσε το “παρών” στα δικαστήρια λίγο πριν από τη 1μ.μ. της Τετάρτης.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία των επτά αστυνομικών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.
Οι δηλώσεις του 15χρονου:
Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μπροστά στις κάμερες, ξεκαθάρισε πως εκείνος οδηγούσε το όχημα που καταδίωξε η αστυνομία. Αναφορικά με τον φίλο του που έχασε τη ζωή του διευκρίνισε πως ήταν 18 ετών, βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού ενώ οι πυροβολισμοί εναντίον του ήταν που τον οδήγησαν να κάνει όπισθεν με αποτέλεσμα να ρίξει τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ.
«Μόλις σταματήσαμε, βάλαμε τα χέρια ψηλά κι αυτοί μας πυροβολούσαν. Πυροβόλησαν τον φίλο μου. Δεν σταματήσαμε από το Αιγάλεω γιατί φοβηθήκαμε για το αμάξι. Πρώτα πυροβόλησαν και μετά κάναμε όπισθεν. Αλλά δεν υπήρχαν επιβάτες πάνω στις μηχανές. Εγώ οδηγούσα το αμάξι. Έκανα όπισθεν γιατί πυροβόλησαν τον φίλο μου. Το αυτοκίνητο το κλέψαμε για να πάμε σπίτι. Δεν είχαμε όπλα πάνω μας».
Ο 15χρονος ανέφερε πως βγήκε από το αυτοκίνητο, κρύφτηκε στην ρόδα και όταν τελείωσαν οι γεμιστήρες, άρχισε να τρέχει.