Skip to content
Κυριακή, 27 Απριλίου 2025

Κακοκαιρία: Τεράστια προβλήματα από καταιγίδα στην Αττική – Διακοπές ρεύματος και κίνηση στους δρόμους

Άνοιξαν οι ουρανοί στο κέντρο της Αθήνας. Όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, η κακοκαιρία έφτασε και στην πρωτεύουσα.

Μέσα σε λίγα λεπτά ο ουρανός σκοτείνιασε και άρχισε η νεροποντή. Η κίνηση στους δρόμους διεξάγεται με δυσκολία καθώς οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και υπομονετικοί.

Τεράστια προβλήματα στην Εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας από το ύψος της Βαρυμπόμπης κυρίως στο ρεύμα της καθόδου, εξαιτίας σφοδρής καταιγίδας που πλήττει την Αττική. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων σε συνδυασμό με χαλάζι τα αυτοκίνητα κινούνται σημειωτόν. Σε ορισμένα σημεία δεν υπάρχει καν ορατότητα.

Στην Αττική Οδό ουρές αυτοκινήτων από το ύψος του Ηρακλείου.

Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο
10′-15’από κόμβο Μεταμόρφωσης έως κόμβο Κηφισίας.
Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα
15′-20′ από κόμβο Πεντέλης έως κόμβο Μεταμόρφωσης.

— Attiki Odos Traffic (@aodostraffic) November 26, 2021

Υπάρχουν αναφορές για διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές της Αττικής, όπως και κλήσεις στην Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων. Σύμφωνα με την Αττική Οδό, αυτή την ώρα υπάρχουν καθυστερήσεις, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, 10-15 λεπτά από κόμβο Μεταμόρφωσης έως κόμβο Κηφισίας, όπως και καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα, 15-20 λεπτά από κόμβο Πεντέλης έως κόμβο Μεταμόρφωσης.

Τώρα περνά το σύστημα από Αττική. pic.twitter.com/YkbhsfuAvD

— KolydasΤ (@KolydasT) November 26, 2021

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Σε ισχύ είναι από σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, το έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ. Σύμφωνα με αυτό διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τη χώρα μας από σήμερα Παρασκευή (26-11-2021) και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α. Σήμερα Παρασκευή (26-11-2021) από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, βαθμιαία στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα που δεν αποκλείεται στη δυτική Ελλάδα να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη.

β. Το Σάββατο (27-11-2021) νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει από το απόγευμα το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και το βράδυ το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν την Παρασκευή (26-11-2021) που θα φτάνουν στα πελάγη τα 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως από το μεσημέρι στα δυτικά και από αργά το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν την Κυριακή (28-11-2021) και τη Δευτέρα (29-11-2021) κατά διαστήματα στη δυτική Ελλάδα και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή