Skip to content
Παρασκευή, 25 Απριλίου 2025

Καμπανάκι κινδύνου στην Αφρική από τον ΠΟΥ

«Να αφυπνιστούν» και να «ενεργήσουν άμεσα» για την πανδημία του νέου κορωνοϊού (Covid-19) κάλεσε τις χώρες της Αφρικής ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). 

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου στην Αφρική, στην οποία η εξάπλωση της πανδημίας δεν φαίνεται να επηρεάζει με την ίδια κλίμακα που επηρέασε την Ασία και την Ευρώπη, ωστόσο εξακολουθούν να εμφανίζονται νέα κρούσματα.

Επίσης, κάλεσε όλα τα κράτη του κόσμου να ακολουθήσουν μια παρόμοια στρατηγική για το θέμα, προκειμένου να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. 

«Για την καταστολή και τον έλεγχο της επιδημίας, οι χώρες πρέπει να απομονώνουν, να ελέγχουν, να θεραπεύουν και να ανιχνεύουν… Εάν δεν το κάνουν, οι αλυσίδες μετάδοσης μπορούν να συνεχιστούν σε χαμηλό επίπεδο και στη συνέχεια να επανεμφανιστούν όταν αρθούν τα μέτρα της αποφυγής επαφής, της αποστασιοποίησης. Η στρατηγική του ελέγχου και της ιχνηλάτησης πρέπει να είναι η ραχοκοκαλιά της αντίδρασης σε κάθε χώρα», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Εχθρός της ανθρωπότητας»

Εξάλλου, χαρακτήρισε τον νέο κορωνοϊό  ως «εχθρό της ανθρωπότητας», καθώς έχει σκοτώσει περισσότερους από 8.000 ανθρώπους παγκοσμίως από τότε που εμφανίστηκε στην Κίνα, στα τέλη Δεκεμβρίου.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή