Η πιο vegan σοκολατένια τάρτα που έχετε δοκιμάσει, η οποία συνδυάζει γεύση και άποψη. Υπέροχη, τραγανή, τάρτα σοκολάτας με φουντούκια, χωρίς γλουτένη και χωρίς λακτόζη. Η πιο γλυκιά απόλαυση, χωρίς ενοχές! #musttry
#tsoulotip: 1. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο τριμμένο φουντούκι στη γέμιση. 2. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φουντούκια με μακαντέμια.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
145 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
55 γρ. maple syrup
40 γρ. καρύδα, τριμμένη
25 γρ. λάδι καρύδας, λιωμένο
Για τη γέμιση:
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
160 ml γάλα καρύδας
½ κ.γ. αλάτι
Για το σερβίρισμα:
150 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
40 γρ. καρύδα, τριμμένη και καβουρδισμένη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το maple syrup, την καρύδα, το λάδι καρύδας και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης.
2 Έπειτα, παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα για τάρτες διαμέτρου 25εκ., την στρώνουμε με λαδόκολλα, τη λαδώνουμε και απλώνουμε πάνω της την παραπάνω ζύμη που κάναμε δημιουργώντας τοιχώματα γύρω-γύρω.
3 Κατόπιν, ψήνουμε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 12-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη, αφήνουμε τη ζύμη σε δροσερό μέρος.
4 Για τη γέμιση: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα, το γάλα καρύδας, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
5 Ύστερα, αδειάζουμε τη γέμιση στην τάρτα και μεταφέρουμε την τελευταία στο ψυγείο για 2 ώρες.
6 Τέλος, αφαιρούμε την τάρτα από το ψυγείο, τη στολίζουμε με την τριμμένη καρύδα, τα φουντούκια, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.