Η συνταγή της ημέρας: Σουβλάκια με μαριναρισμένο σολομό και λεμόνι

Συστατικά

Για το σολομό

  • 700 γρ. σολομό, φιλέτο κομμένο σε κύβους 2 εκ.
  • 2 λεμόνια, κομμένα σε λεπτές φέτες και χωρίς κουκούτσια

Για τη μαρινάδα

  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα, ντιζόν
  • 1/2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι σετσουάν
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάδα και τα αφήνουμε στο πλάι αφού τη μοιράσουμε σε δύο μπολ.
    • Παράλληλα βάζουμε τα 16 καλαμάκια σε νερό –ή ακόμα καλύτερα σε λευκό κρασί– και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 30 λεπτά τουλάχιστον. Μπορούμε, εάν θέλουμε, να χρησιμοποιήσουμε και ανοξείδωτες σούβλες.
    • Περνάμε τα κομμάτια του σολομού εναλλάξ με τις φέτες λεμονιού στα καλαμάκια. Χρησιμοποιούμε 2 καλαμάκια για κάθε σουβλάκι για να μπορούμε να τα γυρνάμε πιο εύκολα.
    • Τα λεμόνια, καλό θα είναι να τα στρίβουμε για να ψήνονται καλύτερα και να μην πιάνουν χώρο.
    • Ανάβουμε το γκριλ και λαδώνουμε τις σχάρες με λίγο λάδι.
    • Όταν κάψει καλά βάζουμε τα σουβλάκια και τα αλείφουμε καλά με τη μαρινάδα από το ένα μπολ.
    • Τα γυρνάμε ανάποδα και ψήνουμε για 3-4 λεπτά.
    • Αλείφουμε ξανά, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά.
    • Σερβίρουμε με τη μαρινάδα που έχουμε στο δεύτερο μπολ και λίγα φύλλα ψιλοκομμένου μαϊντανού.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή