Skip to content
Σάββατο, 26 Απριλίου 2025

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με φασολάκια και καλαμαράκια

Συστατικά

  • 1.200 γρ. φασολάκια, πλατιά
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη βινεγκρέτ

  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. λάδι τρούφας
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 φινόκιο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

Για τα καλαμαράκια

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τα φασολάκια και βράζουμε για 20 λεπτά.
    • Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

    Για τη βινεγκρέτ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το εστραγκόν, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το λάδι τρούφας, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε το φινόκιο στη μέση, κόβουμε το κεντρικό κοτσάνι, το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με το μαντολίνο και το βάζουμε στο μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα καλαμάρια σε λεπτές ροδέλες, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τα καλαμαράκια σε δόσεις στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

    Για τα καλαμαράκια

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα καλαμάρια σε λεπτές ροδέλες, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τα καλαμαράκια σε δόσεις στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Για τη σύνθεση

    Στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά βάζουμε τα φασολάκια, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή