Η συνταγή της ημέρας: Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με τεκίλα (!)
Μοιραστείτε το
Εξαίσια συνταγή αυστηρά για ενήλικες – για τα παιδιά μπριζόλες λαδορίγανη.
Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό (με κόκαλο), βάρους 200 γρ. η καθεμία
- λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα
Για τη μαρινάδα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 80 ml τεκίλα
- 100 ml χυμός λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
- 2 κουτ. σούπας κύμινο
- 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
- 1/2 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος (ή μαϊντανός), ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Μπριζόλες: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τις μπριζόλες σε βαθύ σκεύος και μαρινάρουμε για 2 ώρες.
Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν καλά εσωτερικά.
Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ρύζι.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε Επίσης
Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.