Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη ιταλική φοκάτσια
Μοιραστείτε το
Υλικά
500 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι μαγιά
1κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
230 ml χλιαρό νερό
100 ml γάλα
Ελαιόλαδο για το ταψί
Ντοματίνια
Θυμάρι
Flakes αλάτι
Διαδικασία
Βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό στον κάδο του μίξερ (αν δεν έχουμε, το κάνουμε σε λεκάνη και μετά στο χέρι), ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ή πιρούνι τα υλικά και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε τον γάντζο στο μίξερ και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα έως ότου γίνει η ζύμη μας μια μπάλα και δεν κολλάει στα τοιχώματα. Aν δούμε ότι κολλάει, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη για 40 λεπτά ως 1 ώρα να φουσκώσει.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί στρογγυλό ή πυρέξ πάνω από 35 εκ. αφού έχουμε βάλει αρκετό λάδι να πάει παντού και στα τοιχώματα αλλά και στον πάτο να έχει αρκετό (αυτό το ψωμί θέλει αρκετό λάδι). Απλώνουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη να πάει παντού. Βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση πιέζοντάς τα στη ζύμη, στη συνέχεια το θυμάρι και το αλάτι. Αφήνουμε για 20 λεπτά με 30 να φουσκώσει πάλι η ζύμη σκεπάζοντας με μια πετσέτα. Ραντίζουμε πάλι με λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε Επίσης
Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.