Καλοκαίρι χωρίς θαλασσινά γίνεται; Δεν γίνεται! Τα αχνιστά μύδια αποτελούν ένα από τα πιο διάσημα πιάτα για τους λάτρεις των θαλασσινών! Ένα γρήγορο πιάτο, που μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό και νόστιμο συνοδευτικό.
Υλικά
1 κρεμμύδι ή 2 εσαλότ
200ml λευκό κρασί
1 μπουκέ γαρνί (2 κλωναράκια θυμάρι, 5 κλωναράκια μαϊντανό, 1 φύλλο δάφνης, δεμένα μεταξύ τους)
60 γραμμ. βούτυρο
2 κιλά μύδια καθαρισμένα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
Άνηθος, μάραθος (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βάζουμε στην κατσαρόλα ωμό το κρεμμύδι μαζί με τα 200ml κρασί και το μπουκέ γαρνί για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα τα μύδια σκεπάζετε και αφήνουμε για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα μύδια σε ένα σκεύος και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το ζουμί που έχουν βγάλει τα μύδια και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο για να δέσει.
Σερβίρουμε τα μύδια σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με το ζουμί τους.