Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η πολυτάραχη ζωή του γιου του Ερντογάν μετά το Χάρβαρντ – Οι “χρυσές” μπίζνες και οι κατηγορίες για σχέσεις με τον ISIS

Μοιραστείτε το

Έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα αναπτύσσει ο γιος του Ταγίπ και της Εμινέ ΕρντογάνΝετσμετίν Μπιλάλ Ερντογάν, στον οποίο αναφέρθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ρώτησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό τι κάνει ο ανιψιός του, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος,ήταν συμφοιτητής με τον γιο του στο Χάρβαντ.

Ο Νετσμετίν Μπιλάλ αν και μέχρι σήμερα δεν έχει αναλάβει κάποια κυβερνητική θέση, στέκεται στο πλευρό του πατέρα του. To όνομά του έχει εμπλακεί πολλάκις σε κάθε είδους σκάνδαλο, από ξέπλυμα χρήματος, μίζες έως και τη συνεργασία με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο Μπιλάλ είναι το ένα από τα τέσσερα παιδιά του Τούρκου προέδρου με την Εμινέ. Γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1981 στην Κωνσταντινούπολη. Είναι το τρίτο παιδί του προεδρικού ζεύγους και έχει τρία αδέρφια, τον Αχμέτ Μπουράκ, τη Σουμεϊγιέ και την Εσρά.

Αφού τελείωσε το σχολείο το 1999 μετακόμισε στις ΗΠΑ όπου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μπλούμινγκτον της Ιντιάνα και αποφοίτησε με Μπάτσελορ στις Πολιτικές Επιστήμες και τα Οικονομικά. Στη συνέχεια, πήρε Μάστερ από το JFK School of Government στο Χάρβαρντ με αντικείμενο τις Πολιτικές Επιστήμες. Εκεί γνωρίστηκε με τον νυν δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και ανέπτυξαν μία φιλία, ενώ διατηρούν επικοινωνία μέχρι σήμερα.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, τον Νοέμβριο του 2004 άρχισε να εργάζεται ως εσωτερικός στην Παγκόσμια Τράπεζα. Μόλις ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα πρακτικής του άσκησης, εργάστηκε ως βοηθός ερευνών στο Brookings Institute, στην Ουάσινγκτον. Το 2005 έβαλε υποθήκη σε εταιρεία του Μέριλαντ και αγόρασε ένα διαμέρισμα αντί 261.000 δολαρίων. Έκανε τα πρώτα του βήματα στο εμπόριο το 2006, οπότε και επέστρεψε στην Τουρκία και άρχισε την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.