Γραφείο τελετών με ζωντανή… μουσική! (Φωτογραφίες)

Μια μίνι συναυλία στήνεται κάθε βράδυ σε γραφείο τελετών στην καρδιά του Χαλανδρίου… Ένας μουσικός έχει στήσει το αρμόνιο του μπροστά στην τζαμαρία και χτυπάει  τα πλήκτρα με τους περαστικούς να χαζεύουν με το στόμα ανοιχτό!

Λίγο μέτρα πιο κάτω, φιλότεχνοι περνούν την πόρτα ενός sex shop για να θαυμάσουν… έκθεση εικαστικών, υπό τους μοντέρνους ήχους γνωστών djs που έχουν στήσει εκεί τις κονσόλες τους για να χαρίσουν μοναδικές μουσικές στιγμές στο κοινό τους!

Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν αυτές τις μέρες στο Χαλάνδρι, όπου τα μαγαζιά «μεταλλάσσονται» καθημερινά στο πλαίσιο του 2ου Terra Furba Festival!

Πρόκειται για μια πρωτότυπη κίνηση με αλλαγή χρήσης των καταστημάτων της περιοχής, που αποσκοπεί στην τόνωση της αγοράς της πόλης.

Η ιδέα γεννήθηκε από τον επιχειρηματία της περιοχής Δημήτρη Παπαϊωάννου, ο οποίος περιγράφει στην «Espresso» τι ακριβώς συμβαίνει αυτή την περίοδο στο Χαλάνδρι: «Προσπαθήσαμε να βρούμε κάτι ώστε να αυξήσουμε την κίνηση στα καταστήματα, αλλά και να το διασκεδάσουμε με ευχάριστο τρόπο. Έτσι, σκεφτήκαμε για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου να αλλάξουμε… χρήση στα καταστήματα».

 Το Σάββατο, για παράδειγμα, πολύς κόσμος βρέθηκε σε ένα γραφείο κηδειών που μετατράπηκε σε μουσική σκηνή! Ένα κοκτέιλ μπαρ της περιοχής μεταμορφώνεται σε ανοιχτή αγορά, όπου ανεξάρτητοι δημιουργοί παρουσιάζουν τις πιο ευφάνταστες δημιουργίες τους.

Οι εκπλήξεις του πρωτότυπου φεστιβάλ έχουν και συνέχεια. Καθ’ όλη τη διάρκειά του, έως τις 11 Οκτωβρίου, θα γίνονται «πικάντικοι» διαγωνισμοί με δώρα… ερωτικά παιχνίδια, αλλά και μια σειρά από αγώνες σε αθλήματα πολύ διαφορετικά από τα συνηθισμένα. Το «beer-pong» ή το «βελάκι-σφηνάκι-σκοινάκι» είναι μόνο δύο από τα… extreme sports του Terra Furba.

«Ο κόσμος διασκεδάζει με τα δρώμενα στα καταστήματά μας. Σήμερα μετατρέπω το δικό μου μπαρ σε θεατρική σκηνή, για να φιλοξενήσω μια καταπληκτική stand up comedy από γνωστούς και εξαιρετικούς ηθοποιούς.

Λίγο πιο κάτω ένα παραφαρμακείο φιλοξενεί μια έκθεση τέχνης, ενώ στο αίθριο καταστήματος με έπιπλα ένας γνωστός dj θα ανέβει στο μπαλκόνι, με σκοπό να μετατρέψει τον χώρο σε club για τους παρευρισκομένους», προσθέτει o κ. Παπαϊωάννου.

Στο facebook, στη σελίδα του Terra Furba Festival, μπορεί κάποιος να ενημερωθεί αναλυτικά για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ καταστήματα με φαγητό ή γλυκά έχουν ετοιμάσει ειδικά εδέσματα με «πονηρούς» τίτλους, για όσους θελήσουν να τα γευτούν.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή